Egymillió fölött a MetaMask letöltések száma

Az Ethereum böngészőtárca MetaMask Google Chrome bővítmény letöltéseinek száma meghaladta az egymilliót.

Mindezt négy évvel az indulás után érte el a szoftver, pont akkor, mikor az ether tranzakciók száma óriásit ugrott: egy hónap alatt a napi 400 000 tranzakcióról 800 000-re ment fel, ez messze a legmagasabb blokklánc alapú tranzakciószám.

A gas használat szintén csúcsra jár, múlt év szeptembere óta a legmagasabb. Mindezt úgy érte el a hálózat, hogy nem történt szignifikáns tranzakciós díj növekedés, jelenleg 5 cent körül alakul egy 2 percen belüli tranzakció lebonyolítása.

Hónapok óta először az Ethereum hashrátája is emelkedni kezdett, 150 terahash/másodpercről 176 TH/s-re.

Ennek ellenére az ethereum Google rákeresések továbbra is alacsonyak maradtak, a 2017-es év végi csúcshoz képest még a felén se állnak. Enyhítő tényező, hogy lévén az Ethereum hálózat egy blockchain platform okosszerződések és dappok számára, a rákeresések átterelődhettek a sikeresebb dappokra és projektekre, mint például a Brave böngésző és annak BAT tokenjére.

Közben az ether árfolyama is átlagon felül teljesít. Utoljára múlt év júliusban járt 270 dollár körül az árfolyama, ám a mostani emelkedést alátámasztja az elfogadottság emelkedése is.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük