A kriptóba történő tőkebeáramlás múlt héten meghaladta a 2 milliárd dollárt

A múlt héten a kriptobefektetési termékek lenyűgöző összeget, nagyjából 2 milliárd dollárnyi tőkebeáramlást regisztrálhattak. Ezzel az elmúlt öt hét összes beáramlása 4,3 milliárd dollárra emelkedett. A Bitcoin 1,97 milliárd dolláros beáramlással állt az élen, nem meglepő módon. Az Ethereum volt a második a listán, amely március óta a legnagyobb tőkebeáramlással bíró hetet produkálta, összesen 69 millió dollárral.

A CoinShares arról számolt be, hogy a tőzsdén kereskedett termékek (ETP-k) kereskedési volumene a héten 12,8 milliárd dollárra ugrott, ami 55%-os növekedést jelent az előző héthez képest. Majdnem minden spot ETF terméket kínáló szolgáltató nettó beáramlást jelentett és csökkenő kiáramlási trendet.  Ez a hangulatváltozás feltehetően közvetlen reakció a vártnál gyengébb amerikai makrogazdasági adatokra, amelyek felgyorsították a kamatcsökkentési várakozásokat.

A Bitcoin hihetetlen ellenállóságot mutat

A beáramlások terén az Egyesült Államok dominált, ahonnan a múlt héten 1,98 milliárd dollár folyt be kriptobefektetési termékekbe. Figyelemre méltó, hogy a hét első napján a harmadik legnagyobb napi beáramlást regisztrálták. Az iShares Bitcoin ETF mostanra már megelőzte a Grayscale-t, 21 milliárd dolláros kezelt vagyonnal (AuM). A Bitcoin továbbra is a fő fókusz, heti 1,97 milliárd dolláros beáramlással. Eközben a short bitcoin termékekből már a harmadik egymást követő héten történt nettó kiáramlás, összesen 5,3 millió dollárral. Ez erős bikapiaci hangulatot jelez a befektetők körében. Az Ethereum március óta a legnagyobb heti tőkebeáramlást élvezte, összesen 69 millió dollárral. Ez az emelkedés valószínűleg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) váratlan döntésére volt reakció, amely engedélyezte az Ether spot ETF-eket.

Az altcoin szektorban kisebb aktivitás volt csak tapasztalható, kiemelkedőnek a Fantom és az XRP projektek számítottak. A Fantom 1,4 millió dollárnyi beáramlást vonzott, az XRP pedig 1,2 millió dollárt hozott. Azért az látható, hogy a Bitcoin a komoly medvepiaci nyomással szemben egyre erősebb ellenállást képes kifejteni. Alacsony volatilitást mutatva az elmúlt napokban 70 ezer dollár környékén van továbbra is a BTC árfolyama ( BTC Price BTC Price ). Ruslan Lienkha, a YouHodler piacokért felelős vezetője szerint a Bitcoin hihetetlenül kedvező piaci helyzetben van. “Legyőzheti a 71-73 ezer dolláros zónában lévő ellenállási szintet, és az elkövetkező hetekben megdöntheti az eddigi csúcsokat” – jelentette ki.

Ezt az optimizmust az Egyesült Államokban várható kamatcsökkentéseknek tulajdonította, ami valószínűleg még nagyobb tőkebeáramlást fog ösztönözni a kockázatos eszközökbe. Lienkha megjegyezte, hogy bár a kriptopiac definíció szerint magas kockázatú, a befektetők még a mémcoinok felé is jobban figyelnek, pedig ez növeli a kockázatot. Hozzátette, hogy az általános piaci kilátások továbbra is pozitívak, hacsak a váratlan negatív makrogazdasági adatok nem húzzák keresztbe a várakozásokat.