Óriásit fog szólni az EigenLayer airdropja

A restaking protokollok lehetővé teszik, hogy az Ethereumot vagy a liquid staking tokenekeket újra leköthessük, ezzel biztosítva a hálózat működését és a tranzakciók validálását. A restakingért cserébe őrületes hozamokra és jelentős airdropokra lehet szert tenn, ugyanakkor a gázdíjak könnyedén az egekbe emelkedhetnek.

Az EigenLayer 2024 februárjában tört be a köztudatba és már akkor az év egyik legdominánsabb projektjeként emlegették. A világ második legnagyobb DeFi protokollja most bejelentette airdropját, melyet további 100 EIGEN tokennel emeltek meg legalább 280 ezer felhasználó számára. Mit várhatunk az EIGEN tokentől, milyen árfolyamon debütálhat a restaking protokoll natív tokenje?

EigenLayer, 2024 egyik legígéretesebb projektje

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az EigenLayer 2023 áprilisában jelent meg az Ethereum testneten, júniusban pedig a fő hálózaton azzal a céllal, hogy lehetővé tegyék más projektek elindulását a projekt megosztott biztonsági modelljének a segítségével. Az EigenLayer hálózatán a már stakelésben lévő ETH-et lehet újra befektetni, ezzel biztosítva a teljeskörű decentralizációt és átláthatóságot. Az újrabefektetésért cserébe a felhasználók hozamokban, az induló projektekben airdropokban és EIGEN-pontokban részesülhetnek, mely az airdrop-vadászok szerint az EIGEN token alapját fogja képezni.

Nos, a felhasználók jól gondolták és annak ellenére, hogy idén februárban még szó sem volt egy natív token piacra dobásáról és a közösségi médiában is tagadták ennek a gondolatát is, most bejelentette az EIGEN token airdropját, ahol az egyénileg felhalmozott pontok mellett több, mint 280 ezer felhasználó további 100-100 EIGEN tokent kap ajándékba függetlenül attól, hogy mekkora összeggel járult hozzá a hálózat fenntartásához.

Az EIGEN airdropjának részletei

A projekt mögött álló EigenLabs alapítvány hétfőn jelentette be, hogy az 1,67 milliárdos készlet 15%-át airdropra bocsátja, a kampány első szakaszában 83,5 millió token kerül szétosztásra. A lineáris szétosztás annyit tesz, hogy 100 EIGEN pontért cserébe 100 EIGEN token jár majd. Az éles közösségi kritikákat követően azonban az Eigen Alapítvány kihirdette, hogy további 100-100 EIGEN tokent oszt szét a felhasználók között. Az Alapítvány blogbejegyzésében az áll, hogy sok felhasználó világszerte rendkívül magas gázdíjakat kellett, hogy fizessen, ezért a kis- és nagytőkés felhasználóknak egyenlő hozzáférést szeretnének biztosítani.

Az EIGEN tokenek feloldási ütemterve a következő 12 hónapot fogja felölelni, addig zárolás alá kerülnek a tokenek, melyből az Andreessen Horowitz is részesülni fog 100 millió dolláros finanszírozása után. A 15 milliárd dolláros TVL-lel rendelkező projekt fő hálózata várhatóan szeptember 30-ig elindul, ekkor szavazhat majd a közösség az átruházhatóság engedélyezéséről.

Az EIGEN pontos árfolyamáról egyelőre még nem esett szó, azonban a Whales Market OTC piactéren 6-8 dollárt adnának jelenleg az EIGEN tokenek darabjáért, ami arra enged következtetni, hogy az airdropban résztvevők minimum 600-800 dolláros airdropra számíthatnak, ha csak a 100 „ingyen” EIGEN-ből indulunk ki. Ez 280 ezer felhasználóval számolva nagyjából 168 – 224 millió dollár összértékű airdrop lehet.