El Salvador minden nap egy bitcoint vesz

El Salvador még a mostani viharos időszakban is kitart a bitcoin mellett.

Bitcoin forever

Nayib Bukele, El Salvador miniszterelnöke, a jelenlegi piaci helyzet ellenére is elkötelezett bitcoin hívő maradt. Az ország nemrég ünnepelte a bitcoin legális fizetőeszközként történő bevezetésének egy éves évfordulóját. Az ünnepség után pedig az országban első alkalommal tartottak bitcoin konferenciát.

Medvepiac

Az ünneplést azonban több dolog is beárnyékolta. A régóta tartó medvepiac és az FTX nemrég bekövetkezett összeomlása miatt a kripto árak zuhanásba kezdtek. Ezt El Salvador is megsínylette, hiszen az ország befektetéseinek jó része bitcoinban van. A közép amerikai ország jelenleg 2381 BTC-vel rendelkezik.

A medvepiac miatt az ország bitcoinban lévő befektetései most papíron jóval kevesebbet érnek. Ez a pillanatnyilag még nem realizált veszteség hosszú távon gondot jelenthet. A jelek szerint azonban az elnök optimista a kripto gazdaság jövőjét illetően.

Rosszindulatú pletykák

Az FTX befuccsolása után vad híresztelések keltek életre. Bukele, akit egyébként is szívesen támadnak a döntései miatt, se maradt ki. Azzal vádolták, hogy a csődbe ment kriptotőzsdén tartotta az ország bitcoin készletét, ami a csőddel együtt elúszott. Ezt az álhírt Changpeng Zhao is cáfolta miután a Bukele szavának nem adott elég hitelt a közvélemény.

Folytatják a vásárlást

Bukele ma a Twitteren jelentette be, hogy folytatják a vásárlást. Mint mondta, El Salvador minden nap egy újabb bitcoinnal gazdagítja majd a kincstárat.
Érdekes, hogy a Tron vezérigazgatója, Justin Sun is követi El Salvador példáját. Röviddel Bukele bejelentése után Sun is válaszolt az elnök tweetjére, miszerint a Tronnál is így tesznek majd.

Mire készül a Tron?

Justin Sun az utóbbi napokban azzal került címlapra, hogy segítséget ajánlott fel a bajba jutott FTX-nek. Korábban a Binance jelezte, hogy akár kész felvásárolni a konkurensét, hogy mentse azt. A Binance azonban a számok ismeretében visszatáncolt az üzlettől.
Ezek után kérdéses, hogy az előbbinél sokkal kisebb tőkével rendelkező Tron miben reménykedik. Egyes vélemények szerint ez csak egy marketingfogás Sun-tól, amivel fel szeretné tornázni a TRX árát.