Egyedi kávékeverékkel tisztelegnek Salvador egy évvel ezelőtti merész húzása előtt

A Bitcoin Blend nevű limitált kiadású pörkölt kávékeverék salvadori farmereket és az ottani egyre dinamikusabban fejlődő kávéipart hivatott támogatni. A konzervek eladásából befolyt összeg egy részét arra szeretnék fordítani, hogy fellendítsék a helyi piacot. 

A washingtoni székhelyű Compass Coffee kávépörkölő vállalat együttműködésre lépett El Salvador Nagykövetségével hogy egy salvadorias-bitcoinos kávét dobjanak piacra.

A termék megjelenésének apropóján megrendezésre került egy konferencia és egy panelbeszélgetés is, amelyek fő témája értelemszerűen a Bitcoin és Salvador volt. Az eseményen részt vett Salvador amerikai nagykövete, Milena Mayorga is.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk az új Bitcoin Blend-et, amely a salvadori Santa Ana megyében termett. A Compass Coffee a Bitcoin adaptáció első évfordulója előtt tiszteleg”, nyilatkozta Mayorga.

A kávékeverék összetevői olyan farmokról származnak, amelyeket pénzügyi segítségben szeretnének részesíteni, elősegítve ezzel föllendülésüket.

„Számunkra azért annyira lényeges a Bitcoin, mert lehetővé teszi, hogy mindenkivel közvetlen kapcsolatban álljunk a kávé értékláncban. Legyen szó itt akár a termelőről, a kávé őrlőt kezelő személyről, a teherautó sofőrről vagy az exportőrről”, magyarázta Max Deem, a cég műveleti igazgatója.

A Compass Coffee úgy véli, hogy a BTC új távlatokat nyit meg a helyi kisvállalkozások előtt. Ily módon, még ha sokak számára furcsa is lehet a kávé és a Bitcoin köteléke, addig a kávépörkölő üzem számára teljesen észszerű az összefüggés.

„Azzal, hogy a BTC-t használjuk a tranzakciók lebonyolításához a nemzetközi üzleti partnereinkkel szemben, rengeteg extra költséget spórolunk meg. Ezáltal forrásainkat arra fordíthatjuk, hogy tovább fejlesszük az általunk használt technológiát.”

A Bitcoin Blend forgalmazásáért felelős vállalat jelen pillanatban azon ügyködik, hogy a Washingtonban található 15 üzletük mindegyikében fizethessenek a vásárlók Bitcoinnal. Ez a lehetőség webshopjukon már elérhető a vevők számára.

A BTC térhódításának köszönhetően a Lightning Network használata is jócskán megnövekedett, októberben például történelmi csúcsot rögzítettek.