Megrendezésre kerül El Salvador első nagyszabású Bitcoin konferenciája

El Salvadorban hamarosan megrendezésre kerül egy nonprofit Bitcoin konferencia, ahová több mint 30 országból várják a résztvevőket. Az eseményen többek között Indira Kempis mexikói szenátor is megosztja majd véleményét a bitcoin elfogadásáról és a technológiai forradalom előmozdításáról.

El Salvador, mely a világon elsőként fogadta el a bitcoint törvényes fizetőeszközként, sajtóközleménye szerint az Adopting Bitcoin névre keresztelt konferenciát kifejezetten a kriptovaluta jövőjéről való konzultációnak szenteli. A rendezvényt a Galoy, avagy a Bitcoin Beach Wallet mögött álló vállalat szervezi, főszponzora pedig a Bitfinex kriptotőzsde lesz. Az esemény november 15.-e és 17.-e között kerül megrendezésre, ahová mintegy 110 előadót várnak.

„Ez lesz El Salvador következő lépése annak érdekében, hogy Közép-Amerika Szingapúrjává és a bitcoin pénzügyi elfogadásának útikalauzává váljon. A bitcoin kitűnő csereeszköznek bizonyult, hiszen napi több millió tranzakció lebonyolítását képes megkönnyíteni” – jelentette ki Nicolas Burtey, a Galoy vezérigazgatója.

Mivel készülnek az esemény szervezői?

Az első két napon a konferencia otthonának a Crowne Plaza kongresszusi központ ad otthont, ahol az előadók a Bitcoin ökoszisztéma technológiai hátterével és gazdasági hatásaival kapcsolatos legújabb fejleményekről fognak hangot adni.

Jon Atak, a Bitcoin Core fejlesztője fogja tartani a konferencia egyik legmérvadóbb technológiai témájú előadását. De színpadon láthatjuk majd Indira Kempis mexikói szenátort is, aki a bitcoin elfogadása körüli gazdasági viták miértjeire fog választ adni. Kempis a múltban a központi banki digitális valuták (CBDC-k) támogatásával került a címlapra, később ugyanakkor megpróbálta követni az El Salvador által kitaposott utat, azaz Mexikóban is törvényes fizetőeszközzé tenni a bitcoint.

A rendezvény harmadik napján a résztvevők a Bitcoin Beachre, El Zonte városába utaznak, hogy közösen nosztalgiázzanak a bitcoin első megjelenéséről az országban.

„Kevesebb mint egy évvel a bitcoin elfogadása után az országban már minden ötödik ember használja a bitcoint – tette hozzá Mike Peterson, a Bitcoin Beach alapítója – Most a világ minden tájáról érkeznek képviselők, bankárok és technológusok, hogy megtanulják, hogyan lehet a bitcoint a pénzügyi rendszerbe integrálni.”

Mindeközben egyébként túl vagyunk a Baltic Honeybadger konferencián, amelyről élménybeszámolónkat ide kattintva tudod elolvasni. De hamarosan repülünk tovább Amszterdamba, az évtized legnagyobb Bitcoin konferenciájára is, ahonnan szintén élőben fogunk jelentkezni. Tarts velünk, kövesd be Instagram és Facebook profilunkat, hogy első kézből értesülj az esemény részleteiről!