Eladott 1500 bitcoint a harmadik legnagyobb bálna

Az utóbbi 7 nap alatt a BTC árfolyama mintegy 23 százalékkal nőtt, mégis, a harmadik legnagyobb bálna eladott 1500 bitcoint  54,300 dollár körüli árfolyamon. Egyes a bálnákat figyelő elemzők és kriptó rajongók természetesen azonnal találgatásokba kezdtek az adás-vétel okáról, hiszen sokaknak furcsa, hogy egy ilyen régi játékos pont akkor ad el, amikor az árfolyam ismét kezd magára találni. Mindenesetre az eladott mennyiség tulajdonképpen elenyésző, hiszen a kérdéses kriptotárcán még további 108,265 darab érme található.

A CryptoQuant elemzőinek adatai szerint a kérdéses bálna a szeptemberben bekövetkező esés során 4,980 darab bitcoint vásárolt 45,000 dollár alatti árfolyamon, majd a hó végéig ezekből 4,500 érmét el is adott. Ezzel a kereskedési művelettel körülbelül 30 nap alatt közel húsz százalékos profitot ért el, mintegy 28,5 millió dollár (kb 8,9 milliárd forint) nyereséget realizálva. Ebből kiindulva a legtöbbek szerint nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani az ügyletnek ami valószínűleg hasonló kereskedelmi manőver végeredménye lehet.

Bálnalesen csak kicsit másképp

A kriptó bálnák lépéseinek elemzése nagyon népszerű az elemzők és befektetők körében egyaránt, sokan ezt tekintik az egyik legjobb indikátornak az árfolyam rövid távú alakulását illetően. Az utóbbi időben pedig a kriptovilág egyre szélesebb elfogadottságával és intézményesülésével együtt járva a bitcoin bálnák száma is egyre inkább nő, míg a hagyományos kisbefektetők szerepe csökken. Ebből kifolyólag valóban van logika abban, hogy egy-egy óriás egy nagyobb léptékű mozzanattal akár az egész trendet alakítani tudja rövid távon. Különösen olyankor amikor az átlagosnál csekélyebb a kereskedési aktivitás, hiszen ekkor a nagy tranzakciók különösen erős hatással vannak az árfolyamra.

Sokak szerint ez a folyamat káros és alapvetően megy szembe a kriptovaluták mögött álló decentralizált pénzügyi világ elgondolásával, azonban számos elemző hívta már rá fel a figyelmet, hogy sokat köszönhettek a kisbefektetők a bálnáknak az utóbbi hónapokban. Szinte teljes az egyetértés például abban, hogy a bitcoin május végén kezdődő árfolyam zuhanása nem lett volna megállítható optimista bálnák nélkül, akik a csökkenés alatt is folyamatosan tartották a keresletet, míg számos kisbefektető pánik eladási hullámokba csúszott.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük