Eladták a korábban a legnagyobbak közé tartozó bányászati poolt

December 29-én jelentette be a Bit Mining Limited cége, hogy eladta a Btc.comhoz köthető bányászati tevékenységét egy hongkongi cégnek. A tranzakciótól azt várják, hogy növelni fogja a Bit Mining részvényeseinek teljes tőkéjét, bizonyos feltételek teljesülésétől függően. A New York-i tőzsdén is jegyzett Bit Mining 5 millió dollárért adta el a Btc.comhoz köthető bányászati poolt az Esport-Win Limitednek. Végülis érthetőek az okok is.

A Btc.com bányászati pool már nem volt annyira nyereséges

Éves bevételben 2023-ban a bányászati pool 593,2 millió dollár bevételt termelt, ugyanakkor összességében 2,6 millió dolláros veszteséget termelt az egész évben. Úgyhogy a cég bejelentése szerint megnövekedett profitabilitást és jobb cash flow pozíciót várnak a döntéstől. Az eredetileg 500.com Ltd néven futó, főleg szerencsejátékkal foglalkozó BTCM 2021-ban nyergelt át a Bitcoin bányászatra is, amikor megvették a Btc.comot a Bitmaintől. A BTCM igazgatója, Xianfeng Yang elmondása szerint ez az értékesítés jelentősen javítja majd a vállalat pénzügyi helyzetét.

Egyrészt így sokkal jobban tudnak fókuszálni a fő tevékenységeikre, másrészt a tranzakcióból származó pénz segít erősíteni a pénzügyi pozíciójukat. Azt is tegyük hozzá, hogy a Btc.com már nem az, ami régen. Még 2021-ben a teljes Bitcoin hashráta 10%-a feletti részért felelt a pool és a legnagyobb öt között volt globálisan. 2023. december 30-án azonban már alig 1%-át adja a hálózat hashrátájának és éppen belefér a legjobb 15 pool közé. Fontos kiemelni még, hogy a Btc.com, mint domain továbbra is a BTCM birtokában marad, egyedül a hackertámadásokban többször is érintett pool került értékesítésre.