Az Electrum bitcoin tárca támogatni fogja a Lightning utalásokat

Az Electrum bitcoin tárca támogatni fogja a Bitcoin Lightning utalásokat, jelentette a CoinTelegraph angol nyelvű kriptovaluta hírportál.

Egy közösségi média posztban az alapító Thomas Voegtlin azt írta, hogy Odesszában, a BIP001 konferencián jelentették be az Electrumra készülő Lightning utalásokat lehetővé tevő fejlesztést.

Az Electrum az egyik legrégibb bitcoin tárca, 2011 óta folyamatos a fejlesztése és a Lightning támogatás csak egy a nagyszabásúra tervezett frissítések sorában.

A legfrissebb verziót a hét elején adták ki.

Az Electrum a lépéssel az első vezető bitcoin tárca lesz, mely Lightning hálózati utalásokat fog lehetővé tenni felhasználóinak úgy, hogy a Lightning technológia továbbra is kísérleti fázisban van.

A technológia egy blokkláncon kívüli Bitcoin skálázási mechanizmus, mely segítségével instant módon lehet bitcoin mikroutalásokat lebonyolítani a világ bármely pontjára minimális, 1-2 szatosis (1 bitcoin százmilliomodik része, 1 forint = 30 szatosi) tranzakciós díjért cserébe.

A technológia 2018-ben, a korrekciós periódus alatt kezdett el komolyan fejlődni és terjedéséhez erősen hozzájárult az olyan nevek kiállásának, mint a Twitter CEO, Jack Dorsey. A fejlesztés továbbra is túlságosan technikai, de a számítások szerint 2019 második felére és 2020 elején elkezdenek megjelenni a felhasználóbarátabb megoldások.

A Lightning hálózati újítások nem egységesek és nincs koordináció a hosszú távú fejlesztési stratégiát illetően, így vannak olyan Lightning programozók, akik a felhasználóbaráti megvalósításra, mások a skálázhatóságra vagy épp a biztonságos tranzaktálási környezet kimaxolásában érdekeltek.

A múlt hónapban a Bitrefill kriptoutalási platform a Coinbase megkeresésére szintén integrálta a Lightning hálózatot.

(Forrás: CT)