Az XRP elleni per csak az első lépés volt – állítja egy elemző

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Már sokszor írtunk arról, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által a Ripple és két topvezetője ellen indított, tehát az XRP elleni per hatalmas hullámokat kavart a teljes kriptós közösségben. És a pletykák szerint a dominóeffektus még csak most fog elindulni, legalábbi ezt állítja az az elemző, aki már jóval korábban jelezte, hogy gondok lesznek az XRP körül is. Szerinte ugyanis a SEC még csak most kezdett bele a vizsgálódásaiba és további kriptós cégek lehetnek a célkeresztjében. Most mindenki csak találgat, hogy vajon mi lesz a következő lépés a felügyelet részéről.

Az XRP elleni per csak a dominó kezdete volt?

Már ha csak abból indulunk ki, hogy az XRP ellen indult per miért is kezdődött. Ugye a SEC szerint az XRP token valójában egy értékpapír, amelynek elmulasztotta a regisztrációját megtenni a cég. És ha az XRP értékpapírnak minősül, akkor nem kell nagy szakértőnek lenni, hogy lássa az ember, merre kapirgálhat még a SEC a közeljövőben a kriptók piacán. Az biztos, hogy a Ripple elleni per oda vezetett, hogy a legnépszerűbb kriptotőzsdék szélszebesen elkezdték bejelenteni az XRP levételét platformjaikról. Ezzel együtt pedig a befektetők is kapcsoltak és tömegével kezdték el kimenekíteni megtakarításaikat. És ennek folyományaként az XRP árfolyama is kemény mélyrepülésbe kezdett.

Árfolyam
Forrás: bitcoinbazis.hu

De olyanba, ami azért még a kriptóktól is szokatlan, alig néhány nap alatt olyan alacsony szintre esett vissza az árfolyam, hogy majdnem kiesett abból a sávból is, amelyben egész létezését töltötte. Ha ez megtörtént volna, akkor az XRP értéke szinte nullára csökkent volna. Úgyhogy ezzel most úgy tűnik, a Ripple tokenjét temetni lehet egy időre biztosan. Viszont a befektetők és bennfentesek most már inkább a további SEC lépéseket figyelik. Mert itt biztosan nem lesz vége a történetnek, hiszen a mostani lépést a SEC megtehette volna már évekkel ezelőtt.

Összeesküvés-elméletek mindenhol

Sokan úgy gondolják (és ez már csak merő összeesküvés-elmélet), hogy az egésznek köze lehet ahhoz, hogy a bitcoin és az egész kriptópiac történelmi csúcsokat döntöget, miközben a dollár történelmi mélypontokat súrol. Az ember már fel sem meri tenni a kérdést, hogy talán a SEC megpróbálja kicsit megbillenteni a kriptókat is, hogy ezzel visszafogja a dollár ellen dolgozó lendületet? A fentebb említett elemző, Adam Cochran szerint a SEC semmiképpen nem végzett még és aktívan dolgozik és vizsgálódik a háttérben. Persze semmi konkrétumot nem mondott. Szóval nyilatkozatával inkább csak az összeesküvés-elméletek hívőinek szolgáltatott egy kis táptalajt.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.