Elérhető közelségben a 60,000 dolláros bitcoin árfolyam, itt az újabb rekord

Jól indul a hétvége a bitcoin befektetőknek, egy órával ezelőtt új csúcsot döntve átvitte az 59,000 dolláros árfolyam szintet. Pixelidőben 59,323 dolláron kereskedett az amerikai Coinbase tőzsdén, ahogy a Tradingview grafikon is mutatja.

Köztudottan – szemben a hagyományos tőzsdepiacokkal – a kriptovaluta piacok az év 365 napján, napi 24 órában nyitva tartanak. Egy másik előnye, hogy nincsenek szabályozói megkötések, amik egy nagyobb árfolyam krach vagy emelkedés miatt felfüggesztenék a tőzsdei kereskedését, szóval e tényezők hatására alakulhatott ki, hogy a bitcoin és altcoinok piaci kereskedése még a hétvégi napszakokban is erősen likvid és magas volatilitást eredményez. Erről tanúskodik a friss árfolyamugrás, ami újfent a hétvégére – a hagyományos piaci kereskedők számára nyugis – időszakra esik.

Akiket meglepett volna az ugrás, számukra javasolt figyelembe venni, hogy a héten Joe Biden adminisztrációja 1900 milliárd dolláros ösztönzőcsomagot jelentett be a háztartásoknak úgy, hogy rekordon az amerikai államháztartás költségvetési hiánya. Szintén tette Christine Lagarde EKB elnök is két nappal ezelőtt, aki megerősítette, az EKB meghosszabbítja 2022-ig az 1850 milliárd eurós értékpapír felvásárlási programját.

A bitcoin ezen helikopterpénz nyomtatási őrületekkel szemben jelent alternatívát a befektetőknek, mivel kódba vésve csak 21,000,000 millió BTC egység kerülhet piaci forgalomba és mindez egy központi banki manipulációtól és fennhatóságtól mentes szabadpiaci környezetben, egyenlő esélyt adva a vásárlásra a kis- és nagybefektetőknek egyaránt.

Kapcsolódó: