Elhatárolódik a MoneyGram a Ripple-től a SEC pereskedése nyomán

A SEC feljelentése nyomán fény derült a MoneyGram és a Ripple között létrejött partnerség jellegére. A MoneyGram elhatárolódik a Ripple-től. A pénzátutalási cég azt állította, hogy nem használja a RippleNet-et.

A MoneyGram globális pénzátutalási szolgáltatás tisztázta a Ripple-lel való kapcsolatát, miután az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet eljárást kezdeményezett a vállalattal szemben.

A december 23-án kiadott sajtóközleményében a MoneyGram azt írta, hogy soha nem használta a devizaügyleteihez a Ripple szolgáltatásait, nevezetesen az On-Demand Liquidity (ODL) és a RippleNet szolgáltatást.

“Emlékeztetőül: a MoneyGram nem használja az ODL platformot vagy a RippleNet-et a fogyasztók digitális utalásaihoz vagy más utalásokhoz. Ezenkívül a MoneyGram-ot nem érinti a SEC által indított eljárás.”

A vállalat hozzátette:

“A MoneyGram a Ripple-lel kötött megállapodás időtartama alatt is a hagyományos deviza kereskedési partnerek szolgáltatásait vette igénybe. Nem függ a Ripple platformjától.”

Még 2019 júniusában a Ripple és a MoneyGram stratégiai partnerséget kötött a határokon átnyúló fizetések elősegítése érdekében. Az együttműködés részeként a Ripple 50 millió dollárt fektetett a MoneyGram-ba. Idén februárban a MoneyGram további 11,3 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a Ripple-től. Nemrégen viszont a Ripple a Moneygram részesedésének körülbelül egy harmadát eladta.

A MoneyGram azon nyilatkozata miszerint nem függ a Ripple szolgáltatásaitól, összhangban áll a korábbi eseményekkel. Idén év elején a pénzátutalási óriás valós idejű átutalási szolgáltatást mutatott be, amely a Visa-ra épült, nem pedig a Ripple-re. A Ripple másik partnere, az Intermex még márciusban elárulta, hogy az átutalásokhoz nem a blokklánc vállalat platformját használja.

A MoneyGram nyilatkozata csak egy a sorban, hiszen az elmúlt néhány napban több vállalat is színt vallott a Ripple-lel való kapcsolatáról. Szerdán a Bitwise Asset Management befektetési alap felszámolta XRP részesedését. Több kisebb kriptotőzsde delistázta az XRP kriptovalutát, és sajtóértesülések szerint a Coinbase is vizsgálja ennek a lehetőségét.