Jön a Marvel legújabb őrülete: piacra dobja első NFT képregényeit

A Marvel is beszáll a kriptoőrületbe: még az idén digitális gyűjteményekkel, 3D-s modellekkel és „NFT képregényekkel” érkezik.

A Walt Disney tulajdonában álló amerikai képregénykiadó, a Marvel Entertainment a héten bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja első hivatalos nem helyettesíthető tokeneit (NFT) a VeVe nevű NFT tokengenerálásra specializálódott startup jóvoltából.

Igazából már csak idők kérdése volt, hogy az ikonikussá vált képregényóriás is beadja a derekát, és a jó öreg Pókember, a Bosszúállók, X-Men, és a Marvel Univerzum további lakói évtizedes történetein keresztül szálljon be a buliba. A vállalat kollekciója tehát hamarosan NFT-gyűjteményekkel, 3D-s szobrokkal és képregényekkel gyarapodik. A digitális gyűjtemények természetesen háromdimenziós formában lesznek elérhetőek, és a virtuális világban, de akár a kiterjesztett valóságban is megtekinthetők lesznek. Egyelőre még titok, hogy mindez hogyan fog kinézni, az viszont biztos, hogy szokásukhoz hívően hatalmasat fognak aratni.

NFT-k a köbön

Már többször is írtunk az idei év egyik legizgalmasabbnak tűnő NFT-iről, melyek tulajdonjogot igazoló okiratként funkcionálnak, és a blokkláncon keresztül hitelesíthetőek. A gyűjtemények a digitális grafikáktól kezdve videóklipen, névkártyán keresztül egészen interaktív 3D modellekig, tehát szinte kivétel nélkül bármilyen formában elérhetőek lehetnek.

A VeVe, mely az Orbis Blockchain Technologies tulajdonában áll, a Marvel egyik legfőbb riválisával, a DC Comics-szal is partnerségben áll, és olyan népszerű karaktereken alapuló kolleckiókat kínál, mint Batman vagy Superman. A platform továbbá az Adventure Time, a Star Trek, a Jurassic Park és a Ghostbusters márkák licencelt NFT-it is árulja.

A DC Comics elviekben már néhány hónapja figyelmeztette a művészeket, hogy ne adják el digitális műalkotásaikat, ami lényegében arra utalt, hogy a DC is már kacsingat a szektor felé, ráadásul már hivatalos NFT-je is készülőben van. A vállalat népszerű háromdimenziós modellei egyébként már az elmúlt év vége óta elérhetőek a VeVe alkalmazáson keresztül.

A VeVe mindezidáig több mint 580 ezer NFT-t értékesített a platformján, és 340 ezer fős felhasználói bázissal büszkélkedhet, akik a megvásárolt műalkotásokat az alkalmazás másodlagos piacán keresztül értékesíthetik.