Elindult a Binance Pay béta verziója

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Néhány napja jelentette be hivatalos a Binance a Binance Pay béta verziójának elkészültét és tesztelési fázisba kerülését. Az érintésmentes kriptovalutás fieztési technológiát teljes egészében a Binance tervezte és valósította meg. Már az első pillanatoktól kezdve sok közös dolog volt felfedezhető a Binance Pay és a PayPal között. Egyesek a közösségi médiában odáig mentek, hogy azt írták, a Binance a PayPal alapján hozta létre saját fizetési rendszerét. Ugye a PayPalhoz hasonlóan, az új Binance fizetési mód is lehetővé teszi, hogy fizessünk vagy nekünk fizessenek a világ bármely táján, mindezt pedig kriptovalutában.

A Binance Pay és a PayPal között van egy komoly különbség

Annak érdekében, hogy használhassuk, felhasználói fiókot kell nyitnunk a Binance.com-on és fel kell telepítenünk az applikációt. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan egyedi nevet adjanak meg, amelynek segítségével a többiek vagy éppen a rokonaink is könnyedén megtalálhatják majd őket. A Binance Pay tárcája az elején csak hat különféle valutát fog támogatni, a Bitcoint, az Ethereumot, a Binance Coint, a Swipe-ot, valamint a BUSD-ot és az eurót is. És pont ez utóbbi kettő volt az, ami arra utal, hogy a PayPal helyett is lehet használni. Hiszen támogatja az eurót és a dollárhoz kötött BUSD-ot, tehát a két leginkább használt valuta küldésére is alkalmas lesz az új tárca. A kriptótőzsde egyébként még tavaly bocsátotta ki a Binance Card nevet viselő debit kártyás szolgáltatását. Ez lehetővé teszi, hogy a Visa hálózatán belül a tárcánkban lévő kriptókat fiat pénzként tudjuk elkölteni.

Szóval a Binance Pay mögötti tárca igazából teljesen hasonló a Binance Cardhoz.  Egy QR-kód segítségével lehetőségünk van két Binance Pay fiók között forrásokat mozgatni. De akkor miben más a Binance Pay, mint a PayPal? Igazából pont abban, hogy a Binance Pay teljes egészében a kriptós közösség kiszolgálására jött létre. Hiszen a PayPal segítségével adni és venni tudunk kriptókat, addig a Binance új alkalmazása segítségével viszont küldeni és kapni is tudunk tokeneket. És hiába lesz majd rövidesen elérhető a PayPalnál is a kriptóvaluták felhasználásával működő fiat pénzes utalási lehetőség, csak a küldő oldalán fog ez működni. A Binance Pay esetében viszont nincsenek megszorítások. Ettől függetlenül a PayPal vezető szerepét nem nagyon lehet jelenleg megkérdőjelezni. Főleg azért sem, mert a kriptovalutás direkt fizetések még odébb vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.