Kicsit döcögősen, de elindult a bitcoin gold

A vasárnapi nap során végre elindult a bitcoin gold blokklánca, melyet sokan kétkedve, sokan pedig tűkön ülve vártak már.

A legújabb fork: elindult a bitcoin gold

Ingyen pénz hard forknálElindult a bitcoin gold végre több hét várakozás után. A fejlesztők nyilvánosságra hozták a szoftvert és felkerült a kód a GitHubra is. Korábban már készítettünk egy összefoglalót a bitcoin gold hard forkról. A tényleges fork már hetekkel ezelőtt megtörtént, azonban a programkód csak most került a kriptoközösség elé.

A nyáron már ketté vált egyszer a bitcoin blokklánca. Ennek révén létrejött a bitcoin cash, ami az elmúlt napokban szédületes hullámvasúton ment keresztül. Hard fork esetén, mivel a blokklánc megkettőződik, ezért azok pénztárca tulajdonosok, akik hard fork előtt rendelkeztek bitcoinnal, az újonnan létrejövő érméből is részesülnek egy-egy arányban. Tehát ha valakinek 1 bitcoin volt a pénztárcájában a hard forkok pillanatában, akkor augusztus elején 1 bitcoin cash, most pedig pedig 1 bitcoin gold boldog tulajdonosa lehet már. Többek között ez is okozott jelentősebb árfolyam emelkedést a hard fork előtti időszakban a bitcoin piacán. Sokan akartak ugyanis az “ingyen pénzhez” hozzájutni.

A bányászok már dolgoznának

Bitcoin gold bányászatMost, hogy elindult a bitcoin gold és nyilvános a protokoll, a kriptopénz bányászok örömmel csatlakoznának a hálózathoz. A bitcoin gold ugyanis pont azzal szeretett volna népszerűségre szert tenni, hogy a mindennapi kis bányászok számára újra elérhetővé teszi a bitcoin bányászatot. Több bányásztársaság is jelezte, hogy szívesen beszállnak a bitcoin gold blokkláncára bányászni.  Azonban nem minden megy még egyszerűen.

A bányász szoftver letöltése egyelőre nem zökkenőmentes. A projekt hivatalos Slack csatornáján többen panaszkodnak rá, hogy nem tudnak csatlakozni a hálózathoz. Voltak akiket spam üzenetekkel bombáznak, hogy egy másik – kártékony – szoftvert telepítsenek fel a bitcoin gold bányászatához.

A kereskedési kedv változó

Mint ahogy az várható volt, az érdeklődés a bitcoin gold iránt a tényleges kereskedés megkezdése előtt nagy volt. Több tőzsde is lehetővé tette a határidős kereskedést, mely alapján az elmúlt napokban már 500 dollár felett is tartózkodott a bitcoin gold határidős árfolyama. Az érdeklődés, azonban azóta alább hagyott.

Elindult a bitcoin gold

A Coin Market Cap adatai szerint jelenleg 250-300 dollár között mozog a bitcoin gold árfolyama, a forgalom nagy része a Bitfinexen és a HitBTC tőzsdéken zajlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük