Elindult az Asic Jungle, az első online bányászhardver piac

Az Asic Jungle nevezetű kanadai cég elindította a világ első bányászhardver piacának béta verzióját, ami biztonságos keretek között teszi lehetővé a bányászathoz szükséges eszközök online kereskedelmét.

A jelenlegi helyzet

A bányászhardverekkel való kereskedés jelenleg több szempontból is problémás. Azok, akik kriptovaluta bányászatba szeretnének kezdeni többnyire brókerek közbenjárásával szerzik be a bányászathoz szükséges eszközöket, vagy különböző Telegram csatornákon próbálják nyélbe ütni az üzletet. Sajnos épp emiatt gyakoriak a visszaélések is. A brókerek hajlamosak hasznot húzni a piac hiányosságaiból, és sokszor horribilis összegű jutalékokat számolnak fel maguknak. A bányászeszközök vásárlása tehát abszolút nem mondható biztonságosnak.

Az Asic Jungle megoldása

bányászhardver piac
Forrás: cryptoninjas.net

Az Asic Jungle létrehozásánál az volt az elsődleges szempont, hogy az eladók és a vásárlók könnyebben köthessenek üzletet. Egy olyan kétoldalú piacot szerettek volna létrehozni, amely összeköti az ASIC (application-specific integrated circuit=alkalmazásspecifikus integrált áramkör) vásárlókat és vevőket egy biztonságos és átlátható környezetben.

Artem Bespaloff, az Asic Jungle vezérigazgatója szerint ez sikerült is, hiszen egy megbízható platformot hozott létre használt bányászhardverek árusítására. Ez az első és egyedüli olyan piac, ahol a vásárlók közvetlenül léphetnek kapcsolatba az eladókkal a platformon keresztül. Nincs szükség semmilyen bróker szolgáltatás igénybevételére.

Annak érdekében, hogy a tranzakciók biztonságos környezetben menjenek végbe, a platform számos biztonsági funkciót alkalmaz. Emellett a cég nagy hangsúlyt fektet a pénzmosás-ellenes előírások betartására is.

Az Asic Jungle törekedik a helyi, kanadai törvények betartásán túl az amerikai szabályozásnak való megfelelésre is, hiszen céljuk egy egész világra kiterjedő piac létrehozása.

A bányászhardverek iránti kereslet

Köztudott, hogy az egyes bányászhardverek hatékonysága az idő előrehaladtával folyamatosan csökken, de Bespaloff úgy gondolja, hogy ennek ellenére is lesz kereslet a bányászathoz szükséges eszközök iránt. Különösen nagy az igény a használt bányászhardverekre olyan helyeken, ahol olcsó vagy akár ingyenes energiaforrás található az eszközök működtetéséhez (ilyen területek találhatóak például Kanada vagy Venezuela bizonyos részein is).

Ezenkívül a bitcoin és az ethereum esetében is rekord magasságú hash arány tapasztalható. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a közeljövőben biztosan nem lesz hiány a bányászeszközök iránt.

Kapcsolódó: 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.