Hivatalosan is elindult egy nagy kriptotőzsde Hollandiában is

Most már biztos, hogy az OKX kriptotőzsde hivatalosan is elindul Hollandiában, egy helyi kereskedési platform és egy Web3 tárca indításával. Az OKX június 3-án jelentette be centralizált kriptotőzsdéjének (CEX) és OKX tárcájának hivatalos elindítását Hollandiában. Ez a CEX lehetővé teszi a holland ügyfelek számára, hogy mintegy 150 kriptovalutával kereskedjenek, és legalább 60 kereskedési párt kínál euróval is.

Az OKX partnerségre lépett az iDeal nevű helyi fizetési rendszerrel, hogy zökkenőmentes eurós ki- és befizetéseket biztosítson. Ez az integráció azt is lehetővé teszi, hogy az OKX holland ügyfelei ingyenesen befizethessenek eurót a számlájukra. A platformra a befizetések és kifizetések az egységes európai fizetési rendszeren, a SEPA-n keresztül is elérhetőek.

Az OKX kriptotőzsde Európában nyomul, máshol kevésbé ilyen sikeresek

A kriptotőzsde segítségével a hollandok számára tehát megnyílik a hozzáférés a spot kriptopénz kereskedéshez, a stakeléshez és egyéb szolgáltatásokhoz. Az OKX Wallet pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját maguk őrizzék saját kriptovalutájukat. Az OKX Europe vezérigazgatója, Erald Ghoos hangsúlyozta a hír kapcsán, hogy a lépés jól mutatja az ország iránti hosszútávú elkötelezettségüket. Az indítást pedig komoly tervezés előzte meg és a bevezetést helyi szakértői csapat segítségével hajtották végre. Az OKX hivatalos hollandiai indulása azt követően történt, hogy a tőzsde áprilisban nevet váltott Okcoin Europe-ról a jelenlegi nevére.

Ghoos elmondása szerint az Okcoin Europe 2021-ben kezdte meg a felhasználók kiszolgálását az országban a holland központi bank, a De Nederlandsche Banknál, kriptoszolgáltatóként történő regisztrációjával. Az OKX virtuális pénzügyi eszközszolgáltatói engedéllyel rendelkezik egyébként Máltán is. Az OKX használata nagyon egyszerű a hollandok számára, csak fel kell keresniük a weboldalt vagy le kell tölteniük az OKX alkalmazást. Az indulás alkalmából pedig július háromig történő regisztrációjukkal 50 euróig terjedő bónuszt is kaphatnak. Azért azt a margón jegyezzük meg, hogy míg az OKX Európában képes terjeszkedni, máshol nem ennyire rózsás a helyzete. Május 24-én az OKX hivatalosan is bejelentette, hogy néhány más tőzsdével, köztük a Huobi és a Gate.io tőszdéivel együtt visszavonta a hongkongi működési engedély iránti kérelmét.