Elkaptak egy a darkneten bitcoinért drogot áruló nővért

Egy kaliforniai nővért a napokban tartoztattak el amiért ópiátokat árult a darkwebes piactereken, köztük a Silk Road-on, AlphaBay-en és a Pandora-n. A 2013 óta ügyködő nővér a drogokért cserébe bitcoinban várt fizetséget. Drogkereskedelem vádjával áll a bíróság elé.

Jól futó gyógyszertárat működtetett a darkweben

Daily Mail által megírt sztori főszereplője Carris Alaine Markis, aki a 6 év alatt több mint 20 000 ópiumtartalmú tablettát, köztük halálos drogokat, mint fentanilt és morfiumot árult a különböző darkwebes piactereken. A 46 éves regisztrált nővér állítólag több tízezer dollárt keresett bitcoinban a bogyók árusításával Farmacy41 fedőnév alá bújva.

A bírósági dokumentumok szerint Markis oxikodon és morfium tablettákat, fentanil tapaszokat és hidrokodont árult más egyéb pirulák mellett. Az illegális apotéka a Pandorán 393 ügyletet regisztrált, ahol mintegy 122 000 dollárt keresett, de korábban aktív volt a már megszűnt AlphaBay-en, ahol közel 75K USD-t generált magának a lopott szerekkel.

Markis illegális tevékenysége még a kriptók hőskorára nyúlik vissza. Tagja volt a hírhedt Silk Road piacnak is, ahol a lekapcsolásáig mintegy 232 000$ értékű drogot adott el.

Markis egyébként kifejezetten ügyes online értékesítő lehetett, nagy karrier várhatott volna rá az eBayen vagy Amazonon, a legtöbb ügyfele 5-ből 5 csillagot adott neki.

A nővért a Sacramento megyei börtönben tartják fogva a tárgyalásáig.

Mára már a teljes tranzakciós volumen 1 százalékát se éri el a darkneten felhasznált bitcoinok értéke köszönhetően a tranzakciók lekövethetőségének. Minden egyes tranzakciót, melyet a 2009-es indulás óta lebonyolítottak, rögzítésre került az elosztott főkönyvön. Amennyiben egy adott bitcoin címet asszociálni lehet egy személlyel vagy entitással, onnantól kezdve a teljes tranzakciós története nyilvánossá válik.