Elkaszálta a Bitwise bitcoin ETF-ét a SEC, újra beadják

A Bitwise Asset Management és az NYSE Arca tegnap jelentette be, hogy az amerikai pénzfelügyelet (SEC) nem hagyta jóvá bitcoin tőzsdén kereskedett alapra (ETF) vonatkozó kérvényüket.

Bitwise: újra beadjuk

A közleményükben azt írják, hogy ugyan az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet elutasította a Bitwise bitcoin ETF-re vonatkozó kérelmüket, de ettől még pozitívak a fejleményekre és újra be kívánják adni.

A Bitwise ETF-ét többszöri halasztás jellemezte a SEC részéről.

“Mélyen hálásak vagyunk a SEC-nek az elbírálásért. A részletes visszajelzés kritikus kontextust és tiszta eljárást fog jelenteni az ETF kérelmezők számára azért, hogy elfogadásra kerüljön egy bitcoin ETF. […] Örömmel nézünk elébe, hogy produktívan orvosoljuk a SEC fennálló aggodalmait és amint alkalmas, újra beadjuk.”

A bitcoin árfolyama tegnap nem reagált a hírre, és a Bitwise megerősítette, bízik benne, hogy a SEC egy napon jóvá fogja hagyni az ETF kérelmüket.

“Közelebb vagyunk bármikor hogy jóvá hagyják a Bitcoin ETF-et,” nyilatkozta Matt Hougan CEO egy mainstream hírcsatornának még október 7-én.

Hozzátette azt is, hogy a több mint egy éves párbeszéd a hatóságokkal nem volt haszontalan. Ugyan nem voltak képesek a SEC összes aggodalmát eloszlatni a jóváhagyás érdekében, de biztos benne, hogy további inputok, kontextus és kutatás valamint a folyamatos bitcoin ökoszisztéma fejlődés eredményeképp hamarosan elfogadásra kerül egy ETF.

Szeptemberben már történt egy döntés egy ETF ajánlatot kapcsán, mégpedig a VanEck és SolidX ETF-ének ügyében amit a kérvényezői visszavontak. Ugyanebben az időben a SEC egy harmadik ETF kapcsán, a Wilshire Phoenixé kapcsán kitolta a döntési időt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.