Elkaszálta a Bitwise bitcoin ETF-ét a SEC, újra beadják

A Bitwise Asset Management és az NYSE Arca tegnap jelentette be, hogy az amerikai pénzfelügyelet (SEC) nem hagyta jóvá bitcoin tőzsdén kereskedett alapra (ETF) vonatkozó kérvényüket.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Bitwise: újra beadjuk

A közleményükben azt írják, hogy ugyan az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet elutasította a Bitwise bitcoin ETF-re vonatkozó kérelmüket, de ettől még pozitívak a fejleményekre és újra be kívánják adni.

A Bitwise ETF-ét többszöri halasztás jellemezte a SEC részéről.

“Mélyen hálásak vagyunk a SEC-nek az elbírálásért. A részletes visszajelzés kritikus kontextust és tiszta eljárást fog jelenteni az ETF kérelmezők számára azért, hogy elfogadásra kerüljön egy bitcoin ETF. […] Örömmel nézünk elébe, hogy produktívan orvosoljuk a SEC fennálló aggodalmait és amint alkalmas, újra beadjuk.”

A bitcoin árfolyama tegnap nem reagált a hírre, és a Bitwise megerősítette, bízik benne, hogy a SEC egy napon jóvá fogja hagyni az ETF kérelmüket.

“Közelebb vagyunk bármikor hogy jóvá hagyják a Bitcoin ETF-et,” nyilatkozta Matt Hougan CEO egy mainstream hírcsatornának még október 7-én.

Hozzátette azt is, hogy a több mint egy éves párbeszéd a hatóságokkal nem volt haszontalan. Ugyan nem voltak képesek a SEC összes aggodalmát eloszlatni a jóváhagyás érdekében, de biztos benne, hogy további inputok, kontextus és kutatás valamint a folyamatos bitcoin ökoszisztéma fejlődés eredményeképp hamarosan elfogadásra kerül egy ETF.

Szeptemberben már történt egy döntés egy ETF ajánlatot kapcsán, mégpedig a VanEck és SolidX ETF-ének ügyében amit a kérvényezői visszavontak. Ugyanebben az időben a SEC egy harmadik ETF kapcsán, a Wilshire Phoenixé kapcsán kitolta a döntési időt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.