Elképesztő átalakuláson megy keresztül a Binance

Óriási szervezeti átalakulás zajlik a világ legnagyobb kriptotőzsdéjénél. A Binance történetében először igazgatótanácsot alakított.

A Binance Holdings, amely az azonos nevű kriptopénz tőzsdét üzemelteti, héttagú igazgatótanácsot alakított, amely a vállalat vezetőiből és független tagokból áll.

A Binance honlapja szerint a cég igazgatótanácsának elnöke mostantól Gabriel Abed, Barbados korábbi nagykövete az Egyesült Arab Emírségekben (UAE). További tagok a Binance vezérigazgatója, Richard Teng, a Binance társalapítója, Heina Chen, a Bayview Acquisition Corp vezérigazgatója, Xin Wang, a Gojo & Company ügyvezető partnere, Arnaud Ventura, Roger Wang és Rock He.

“Örömmel osztjuk meg, hogy a Binance új igazgatótanácsot hozott létre” – mondta egy szóvivő a Cointelegraphnak. “Az igazgatótanács összesen hét igazgatóból áll, akik közül három független igazgató. Büszkék vagyunk arra, hogy a világ legerősebb Web3 vezetői közül néhányan tanácsot adnak a vállalatunknak, miközben a következő fejezetünkbe lépünk.”

Az igazgatótanács megalakulása valószínűleg az egyik legjelentősebb változás a Binance vezetésében azóta, hogy Teng 2023 novemberében a regionális piacok vezetői pozíciójából vezérigazgatóvá vált. A Binance korábbi vezérigazgatója, Changpeng CZ Zhao nagyjából ugyanebben az időben mondott le vezérigazgatói tisztségéről az Egyesült Államok hatóságaival kötött egyezség részeként.

Az amerikai Igazságügyi Minisztériummal, a Pénzügyminisztériummal és az Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottsággal kötött megállapodás részeként a Binance beleegyezett, hogy 4,3 milliárd dollár büntetést fizet, CZ pedig bűnösnek vallotta magát egy vádpontjában, amely a kriptotőzsdénél a hatékony pénzmosás elleni program fenntartásának elmulasztásával kapcsolatos. Zhaót várhatóan április 30-án ítélik el, és a Binance-nak még az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet végrehajtási intézkedéseivel kell szembenéznie.

A 2017-ben Kínában alapított Binance a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjévé vált Zhao alatt, ami nagyrészt decentralizáltan működött. A cég az Egyesült Arab Emírségekből irányítja a közel-keleti és észak-afrikai tevékenységét, valamint Franciaországból az európai üzletágát.