Elképesztő mennyiségre nőtt a MicroStrategy Bitcoin-tartaléka

A MicroStrategy bitcoin tartalékai közel 15 milliárd dollárra emelkedtek, miután további 12 000 bitcoint vásároltak.

Újabb Bitcoin vásárlások

A MicroStrategy nemrégiben bejelentette, hogy 2024 áprilisa és júniusa között közel 12 000 bitcoint vásárolt. Ezzel összesen 226 331 bitcoinra növelte tartalékait, melyek értéke közel 15 milliárd dollár. Az SEC-hez benyújtott jelentésük szerint a MicroStrategy 11 900 bitcoint vásárolt április végétől június 19-ig. Tette mindezt átlagosan 65 883 dolláros áron, összesen mintegy 780 millió dollárért. Ez a vásárlás ismételten megerősíti a MicroStrategy erős elkötelezettségét a Bitcoin iránt.

A legnagyobb vállalati Bitcoin tulajdonos

A MicroStrategy jelenleg az összes bitcoin körülbelül 1%-át birtokolja. Ezzel a legnagyobb nyilvánosan jegyzett vállalati tulajdonosává vált a kriptovalutának. A vállalat körülbelül 8,33 milliárd dollárt fektetett be, hogy felhalmozza bitcoin készletét, átlagosan 36 798 dolláros vásárlási áron. Az utóbbi vásárlásokat elsőbbségi kötvénykibocsátás révén finanszírozták. Eredetileg 500 millió dollárt céloztak meg, de a nagy kereslet miatt az összeget 700 millió dollárra emelték, majd végül 800 millió dollárt gyűjtöttek. Ez a módszer, hogy átváltható kötvények révén gyűjtenek pénzt bitcoin vásárlásra, következetes stratégiának bizonyult.

Michael Saylor és a Bitcoin

Michael Saylor vezérigazgató erős támogatója a Bitcoinnak, mivel azt az infláció elleni védelemnek és értéktárolónak tekinti. Ez a meggyőződés hajtotta a vállalat folyamatos kriptovaluta-befektetéseit az év során. A MicroStrategy részvényei több mint 345%-kal emelkedtek az elmúlt évben, annak ellenére, hogy az elmúlt héten körülbelül 8%-kal csökkentek. A részvények volatilitása részben a kriptovaluta piac ingadozásainak és a vállalat Bitcoinra való erős támaszkodásának köszönhető.

Más vállalatokra gyakorolt hatás

A MicroStrategy stratégiája arra ösztönzött más vállalatokat, hogy ők is hasonló módon fektessék pénzügyi tartalékaikat Bitcoinba. Az Egyesült Államokban például a DeFi Technologies és a Semler Scientific is beépítette a Bitcoint pénzügyi stratégiáiba. Japánban a Metaplanet is egyre több Bitcoint vásárol az utóbbi hónapokban. A MicroStrategy elkötelezettsége a Bitcoin iránt egyértelmű a folyamatos vásárlások és a stratégiai finanszírozási módszerek révén. A vállalat azáltal, hogy vagyonának jelentős részét Bitcoinban tartja, arra törekszik, hogy kihasználja a kriptovaluta jövőbeli felértékelődésének lehetőségét.

Összefoglalás

A MicroStrategy közelmúltbeli Bitcoin vásárlásai és átfogó stratégiája erős elkötelezettséget mutat a kriptovaluta iránt. A vállalat jelentős Bitcoin készletei – amelyeket átváltható kötvénykibocsátásokkal finanszíroztak – a legnagyobb nyilvánosan jegyzett vállalati Bitcoin tulajdonossá tették őket. Ez más vállalatokat is befolyásolt, és egyértelművé tette, hogy a Bitcoin egyre inkább elfogadottá válik a pénzügyi stratégiákban.