Egy új szolgáltatással élőben nézhető a kriptotőzsdék likviditása

A kriptovaluták piacának egyik meghatározó piackutatója és adatközlő szereplője a CoinMarketCap. A platform nemrégiben új funkció indulását jelentette be platformján, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptotőzsdék likviditását követhessék bármilyen időpillanatban.

Még CZ is üdvözölte az új funkció megjelenését

A friss bejelentés szerint az ún. Proof-of-reserves (PoR) tracker megmutatja az adott tőzsde összes pénzeszközét, a kapcsolódó nyilvános tárcacímeket, az azokon lévő egyenlegeket, valamint ennek megfelelően a tárcák értékeit. Az adat a közlemény szerint öt percenként fog frissülni. Aki több részletre kíváncsi, az bátran olvassa el a cég által közzétett rövid útmutatót a Twitteren. Ebben a tweetfolyamban példaként a Binance kriptotőzsdéjét mutatták be, amely 65 milliárd dollárnál több tőkével rendelkezik a tárcacímein. Az új funkció hiányossága, hogy nem minden tőzsdére érhető el, így csak a KuCoin, a Bitfinex, az OKX, a ByBit, a Crypto.com és a Huobi helyzetét nézhetik a felhasználók.

CoinMarketCap

Sokan üdvözölték az új lehetőséget, különösen az FTX kriptotőzsdével történtek után. Maga a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao is retweetelte a CoinMarketCap új funkciójának bejelentéséről szóló tweetet. CZ és a Binance volt az egyik olyan első befolyásos kriptopiaci szereplő, amely az FTX-ügy után elkötelezte magát a teljesen transzparens és követhető likviditási helyzet megmutatása mellett. Ennek keretében november 10-én közzé is tették a teljes tőkére vonatkozó információikat, beleértve a tárcacímeket is. És ha lehet hinni CZ tweetjeinek, akkor ez még csak az első lépés volt a teljes átláthatóság biztosítása felé. A piacvezető Binance lépését egyébként azóta már többen követték, mint például a Bitfinex vagy a Bybit.