Elon Musk a Tesla pénzét bitcoinra váltaná át?

Elon Musk tegnap érdekes tweetekkel keltette fel a kriptoközösség érdeklődését. A “bitcoin az én biztonsági szavam” bejegyzése után arról érdeklődött, hogyan lehet a “nagy tranzakciókat” bitcoinba áthelyezni.

Elon Musk tegnap arról kért információt a Twitter népétől, hogy a Tesla Inc. mérlegének „nagy tranzakcióit” hogyan lehet bitcoinra átváltani. Segítségére Michael Saylorral, a Microstrategy vezérigazgatója sietett, aki arra biztatta a milliárdost, hogy az elektromos autókat gyártó cégnél dollárból bitcoinra váltson át pénzt és „tegyen a részvényeseinek egy 100 milliárd dolláros szívességet”.

“Az S&P 500 többi cége követné a példádat, és ez idővel 1 billió dolláros szívességgé nőne” – tette hozzá Saylor vasárnapi tweetjében.

A párbeszédre azután került sor, hogy Musk sokatmondó képet tett közzé, jelezve, hogy lenyűgözi a vezető kriptovaluta teljesítménye, amelynek sikerült idén megháromszoroznia az értékét.

“Lehetségesek ilyen nagy tranzakciók?”– tweetelte Musk Saylor-nak. Többen megerősítették azt, hogy igen. Saylor pedig azt írta, hogy több mint 1,3 milliárd dollárért vásárolt bitcoint és felajánlotta, hogy a közösségi médián kívül megossza vele tapasztalatait.

A bitcoin a múlt héten elérte minden idők csúcsát és történetében először 23 000 dollár fölé emelkedett az árfolyama. Egyre több intézményi befektető dönt úgy, hogy meglovagolja a kriptovaluta sikerét és beszáll a kriptotérbe.

Ma egyébként elérkezett a Tesla nagy napja, hiszen mától bekerül az autógyártó vállalat a presztízsértékű S&P 500 Indexbe. Mi sem mutatja jobban a várakozást mint az, hogy a pénteki kereskedésben újabb rekordot döntött Elon Musk vállalatának részvényárfolyama. Ebben az évben nyolcszorosára nőtt a Tesla árfolyama, ennek következtében pedig Musk magánvagyona is megugrott. A világ második leggazdagabb embere lett a SpaceX atyja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük