A Bitcoin történelmi csúcsa – 1 nap alatt ment 3000 dollárt felfelé

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Elég sokáig tartotta magát a megdönthetetlennek hitt pszichológiai határ, de végül néhány órával ezelőtt a Bitcoin árfolyama áttörte a 20 ezer dolláros árfolyamhatárt. És ha már lendületet szerzett, egyből továbbszáguldott és nem sokkal később már átlépte a 22 ezer dollárt is. A cikk írásának pillanatában pedig már a 23 ezer dollárhoz közelít, tehát hihetetlen 24 óra van mögöttünk. Hiszen gondoljunk bele, valamivel több mint 24 órával ezelőtt még 19300 dolláron volt az árfolyam. Azaz alig egy nap alatt 3000 dollárt ment felfelé, így született meg a Bitcoin történelmi csúcsa.

Árfolyam
Forrás: bitcoinbazis.hu

A jelenlegi helyzet és a jövőkép

Így pedig ha nagyon érzelgősre akarjuk venni a megközelítést, akkor a Bitcoin történelmi csúcsa kárpótlást fog adni birtokosainak egy rendkívül kemény 2020-as évért. Volt itt minden 2020-ban, a koronavírus-járvány mellett a teljes gazdasági bizonytalanság, a masszív erdőtüzek és az ismeretlen eredetű monolitok feltűnése is borzolta a kedélyeket. Viszont a Bitcoin azt hozta, amit reméltek tőle nagyon sokan. És most már nem lehet tudni, hogy hol lesz a megállás, a Guggenheim befektetési igazgatója szerint a bitcoinnak a 400 ezer dollárt is el kell érnie. A mostani árfolyammozgás egyébként megcáfolt mindenkit, úgy tűnik, hogy a piac “bikái” nem igazán foglalkoztak ellenállási szintekkel és japán gyertya alakzatokkal. 21 ezer dollárról mindössze 5 óra alatt ugrott fel 22 ezer dollárra a szint, azaz egyetlen nap alatt a 360 milliárdos piac 409 milliárdos piaccá nőtte ki magát.

Ha szigorúan a technikai részét nézzük a dolgoknak, akkor egyes indikátorok továbbra is pozitív képet vetítenek előre. Az RSI indikátor, ami egy adott időszak árfolyamemelkedéseit viszonyítja az adott időszak csökkenéseihez, nagyon magasan van. Ez alapján még mindig lehet talán növekedésre számítani. De fokozott óvatossággal kell figyelni, mert elemzések ide vagy oda, bármilyen pillanatban megállhat a bika-típusú mozgás.

De mi állhat a növekedés mögött?

A Bitcoin történelmi csúcsa mögött alapvetően több tényezőt is sejtenek a piaci elemzők. Egyrészt azt, hogy most már vállalatok, intézmények részéről óriási a kereslet a bitcoin iránt. Másrészt pedig a Bitcoin saját algoritmusa is visszavágta a kínálatot 50%-kal. Gondoljunk bele, amikor egy érdeklődő befektető a MicroStrategy vagy éppen a Square komoly nyereségéről olvas, értelemszerűen elkezd gondolkodni a vásárláson. Aztán a Paypal is támogatólag lépett fel a kriptovaluták vonatkozásában és a bitcoinról már a mainstream médiában is elkezdtek egyesek beszélni. Ezek mind arra felé mutatnak, hogy ma igazi trendi befektetésnek számít BTC-t birtokolni. És hogy az árfolyam meddig tud még emelkedni egy lendülettel, azt nehéz megjósolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.