Elon Musk baráti segítséggel jutott a Twitterhez, a Binance is kisegítette 500 millió dollárral

A Binance kriptopénz tőzsde 500 millió dollárt, a Sequoia Capital kockázati tőkecég pedig 800 millió dollárt ajánlott fel Elon Musknak a 44 milliárd dolláros Twitter közösségi médiaplatform felvásárlásához.

Mintegy 7,1 milliárd dollárt ajánlott fel 19 különböző fél Elon Musk álmának megvalósítására, derült ki a SEC-hez benyújtott hivatalos dokumentumokból.

A Tesla alapítója, Elon Musk nemrég állapodott meg a közösségi médiavállalat felvásárlásáról. Musk korábban azt mondta, hogy a Twittert a szólásszabadság szószólójává szeretné tenni. A milliárdos a kriptovaluták, így a dogecoin (DOGE) mémcoin és a bitcoin (BTC) közismert támogatója is. Az év ügyletét azonban nemcsak saját pénzéből ütötte nyélbe. Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) szerdán benyújtott frissített Schedule 13D bejelentése szerint több nagyvállalat is beszállt. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance is a befektetők között szerepel.

A Schedule 13D egy olyan űrlap, amelyet akkor kell benyújtani a SEC-hez, ha egy szervezet egy vállalat részvényeinek több mint 5%-át megszerzi.

A Binance alapítója, Changpeng CZ Zhao a hír megjelenése után egy tweetben “egy kis hozzájárulás az ügyhöz” nevezte a kötelezettségvállalást. A Fidelity befektetési cég 316 millió dollárt tett félre a felvásárlásra.

A Twitter részvényei közel 3%-kal 50,32 dollárra emelkedtek, míg a Tesla részvényei közel 1%-kal csökkentek a kereskedés előtti órákban. A Binance Coint (BNB) 399 dollárról 414 dollárra pumpálták a Binance elkötelezettségének hírét követően.

Eközben Alwaleed bin Talal Al bin Abdulaziz szaúdi herceg közölte, hogy megtartja a meglévő 34,95 millió Twitter részvényét, illetve Jack Dorsey, korábbi Twitter vezérigazgató is beleegyezett, hogy nem adja el azokat.

A befektetők listája

A befektetők listája – Forrás: SEC