Elon Musk is kommentálta a bitcoin-barát elnökjelölt győzelmét

Argentína bitcoin-barát elnökjelöltje, Javier Milei nyerte az ország november 19-ei elnökválasztását, amelyet maga Elon Musk is kommentált.

Musk az X-en (korábban Twitter) osztotta meg véleményét az elnökválasztás eredményéről. A bitcoin-barát elnökjelölt győzelme a Tesla atyja szerint a „jólét kezdetét jelenti” az ország számára, amely évek óta a legmagasabb inflációval küszködő államok közé tartozik.

A SpaceX alapítójának lelkesedése a kriptovaluták iránt egyébként már közismert tény, hiszen többször is előnybe részesítette a bitcoint és a dogecoint a hagyományos fiat valutákkal szemben.

Kapcsolódó: Elon Musk megint nagyot szólt, örülnek a kriptósok

Az új argentin elnök pozitívan vélekedik a Bitcoinról BTC Price BTC Price , amelyet az eredeti pénz és a magánszektor zászlóshajójaként emleget. Az év elején negatív véleményt fogalmazott meg az ország központi bankjáról, egyenesen átverésnek és „olyan mechanizmusnak nevezte, amellyel a politikusok inflációs adóval verik át a jó népet”. Októberben ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén jegybanki digitális valutát (CBDC) vezet be. Arról azonban még konkrétan nem beszélt, hogy az országban törvényes fizetőeszközzé tenné a bitcoint, ahogyan azt El Salvador tette két évvel ezelőtt.

Milei győzelme után a bitcoin rövid időre 37 500 dollár fölé emelkedett. A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 37 152 dollár volt.

További érdekes cikkeink: