Elon Musk akár kriptopénzzel is felvásárolhatná a Tesla részvényeket


A Fortune magazinnak adott interjújában egy technológiai befektető szerint Elon Musk akár kriptopénzzel is felvásárolhatná a Tesla nyilvánosan kereskedett részvényeit.

Elon Musk és a Tesla coin?

A héten Elon Musk, a Tesla CEO-ja a Twitteren közölte, hogy az is lehet, hogy kivonná a nyilvános forgalomból a Tesla részvényeket. Egy technológiai befektető a Fortune magazinnak adott interjújában most olyan tanácsot javasol Musknak, hogy fontolja meg a kriptopénz kibocsátást, mint lehetőséget.

Haydar Haba az Andra Capital kockázati befektető társaságon keresztül fektet be különböző technológiai cégekbe. Jelenleg épp a saját token kibocsátásuk zajlik. A Silicon Valley Coin révén 1 milliárd dolláros forrást igyekeznek összegyűjteni. A cég 20-30 startupba szeretne befektetni, melyek a jövőben akár tőzsdére is kerülhetnek, a növekedési potenciáljuktól függően.

Bár a Tesla nem felel meg azoknak a kritériumoknak, hogy az Andra Capital portfóliójába kerüljön, Haba örülne neki, ha Musk hasonlóképpen döntene és a tokenizációhoz fordulna.

„Imádom a Teslát és Elon Muskot is. Szerintem mindenképpen át kéne gondolnia a blokklánc technológia és az eszköztokenizáció adta lehetőségeket. Hívhatnánk akár Tesla Coinnak is.” – monda Haba a Fortune magazinnak adott interjújában.

Tokenizáció lehet a jövő

Ha Elon Musk megfogadja Haba tanácsát, akkor ebben is úttörő lehet a piacon és megindíthatja a digitális tokenek iránti keresletet a hagyományos részvénypiacon is. A tokenizáció lehetőségével már most is számos cég foglalkozik, a kérdést már egy korábbi cikkünkben körüljártuk, melyet itt elolvashattok.

Kriptopénz bányászat TeslávalHaba azt is hozzá tette, hogy véleménye szerint 20 év múlva már nem beszélhetünk nyilvános és zártkörű részvénytársaságokról. A jövő ugyanis a jó minőségű token kibocsátásoknak kedvez majd – ez jelentheti a növekedés motorját.

A hagyományos részvényekhez képest a blokklánc alapon kibocsátott tokeneknek számos előnye van. Példaként Haba azt hozta fel, hogy egy zártkörűen működő cég esetén akár 90 nap is szükséges arra, hogy 30 ezer dollár értékű üzletrészét átadja valakinek. A blokklánc segítségével ez akár másodpercek alatt is megvalósítható.

Emellett pedig a tokenizált eszközök esetén nem kell attól tartani, hogy egy adott érméből – mint például a bitcoin esetén – véges számú eszköz áll rendelkezésre. Így semmi sem állhatja a növekedés útját, ha tokenizációban gondolkodik egy vállalat.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.