Elon Musk felrobbantotta a Twittert: ethereumot szeretne, akkor is ha „átverés”

Elon Musk kijelentése felrobbantotta a Twittert a kriptopénz kedvelők körében.

Kriptopénzes csalások a Twitteren

Twitter is tilthatja a kripto hirdetéseket - Twitter is tiltaniA Tesla igazgatója a napokban ismét a Twitteren nyilatkozott annak kapcsán, hogy örül, hogy a közösségi média platform eltüntetett számos hamis profilt, melyek különböző csalásokat segítettek elő a közelmúltban.

Egyre jobban kezdett ugyanis az utóbbi időben elterjedni az a fajta átverés a Twitteren, hogy prominens személyek nevében hoztak létre álprofilokat a csalók, akik aztán kriptopénzt csaltak ki hamis ígéretekkel az áldozataiktól. Elon Muskkal is megtörtént ez, amikor valaki Musk nevét és képét felhasználva azt ígérte a neki küldött ethereum tízszeresét utalja majd vissza.

A Twitter felvette a kesztyűt a csalók ellen és több, mint 400 hamis adatlapot törölt az oldalról.

Musk így kommentálta a Twitter lépését:

„Nagyszerű lépés a Twittertől, hogy törölték a hamis profilokat. Ezzel is nőni fog az oldal használata a valós felhasználók körében.”

Erre reagálva az egyik követője tette fel a kérdést, hogy Elon Musk valóban nem tervez ethereumot osztogatni a követői körében? És az erre adott válasz felrobbantotta a Twittert

A Tesla vezére ismét felrobbantotta a Twittert

Must ugyanis titokzatosan csak annyit reagált:

„Majd eljön ez is, megígérem.”

Az egyik követője Adam McMurchie folyatta a viccet – 200 ethereumot ajánlott fel azért az információért cserébe, csak hogy megtudja mit tervez Musk a BFR projekt kapcsán. A BFR a Big F***ing Rocket rövidítése, Musk SpaceX cégének egyik projektje.

Musk felrobbantotta a Twittert

Erre Musk annyival reagált – „Szeretnék ethereumot, akkor is ha átverés.”

Musk fenti kijelentése azonban szíven döfte a kriptopénz közösséget és innen pedig megindult a komment áradat a platformon keresztül. Ezt már nem tudták szó nélkül hagyni influencerek, újságírók, cég vezetők és altcoin támogatók sem. Sőt még egy Muskot másoló bot is megszólalt a témában.

Sokan kiakadtak, hogy mondhatott ilyet az ethereumra Elon Musk.

„Valóban sokan használják az ethereumot csalásra, de maga az ethereum nem átverés.”

Samson Mow, a Blockstream egyik igazgatója csak ennyit tett hozzá:

„Bármit, csak ne Bcasht.”

Volt aki az IOTA-t, volt aki a Litecoint és volt aki a Tront ajánlotta inkább Musk számára.

Végezetül pedig az egyik követő hozzátette, hogy azzal, hogy az igazi Elon Musk is megemlítette az „ethereum” szót, igazi kihívás elé állította a Twitter mérnökeit, hogyan szűrjék ki mostantól a csaló Musk profilokat a platformon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük