Elon Musk készül valamire, ezt találták a Tesla forráskódjában

A milliárdos Tesla vezérigazgató úgy tűnik, nem feledkezett meg teljesen egykor dédelgetett mémcoinjáról, a Dogecoinról. A szemfüles felhasználók kiszúrták, hogy a weboldal forráskódjában a Dogecoinnal való fizetés integrálására tesznek említéseket.

Megérkezett a CyberTruck

A 2019 novemberében beharangozott, minden eddiginél furcsább kinézetű Tesla CyberTruck múlthét pénteken officiálisan is forgalomba került. A sorozatgyártás megkezdődött, az első megrendelők már kézhez is kapták futurisztikus járművüket.

Történt némi árváltozás az eredeti tervhez képest

Az elsőre meghökkentő kinézetű pick-up kisteherautó árazása nem éppen úgy alakult, ahogyan azt 4 éve tervezték. Mondjuk ez óriási meglepetést azért nem okozott, figyelembe véve az elmúlt évek inflációs adatait az Egyesült Államokban.

  • A standard, hátsókerék-meghajtású változat 40 000 dollár helyett 60 000 lett,
  • az összkerekes középső modell 60 000 helyett 80 000,
  • a 70 000 dollárosnak megálmodott csúcsváltozat pedig 100 000 dollárért vásárolható meg.

Az autó külső burkolatát egy saját fejlesztésű rozsdamentes acélötvözet adja, amely golyóálló, illetve nincs fényezve, így jobban megfelel a tervezett felhasználási területnek. A Cybertruck üvege többek között ellenáll a kőfelverődéseknek. A bemutatón ezt egy baseball labdával demonstráltak; az üveg 110 km/h sebességű becsapódásig bírta.

Az új modellre állítólag 1+ millió előrendelés érkezett. Figyelembe véve az amerikai állam által kínált támogatást a 80 000 dollár alatti autókra, a csúcsmodellen kívül mindkét típus esetében 7500 dollár lejön a vásárlási árból.

Mi köze van a Dogecoinnak a Teslához?

Miután a kutya ihlette kriptovaluta nagyban kötődik Elon Musk nevéhez – akit emiatt gyakran ‘DogeFather’-ként is emlegetnek – a közösség régóta tippelgetett arra, hogy Musk lehetőséget nyújt majd a Dogecoinnal való Tesla vásárlásra.

Ha a kérdés ‘mikor’ részét ugyan továbbra is homály fedi, az, hogy a mémcoinnal való fizetés bevezetésre kerül majd, kezd megerősítést kapni.

50-szer szerepel a ‘Dogecoin’ a Tesla weboldalának forráskódjában

A közösség tagjai arra utaló jeleket keresve, hogy Elon Musk készülhet a Dogecoin fizetések integrálására a Tesla járműveihez, belenéztek az elektromos-autó gyártó weboldalának forráskódjába. A talált eredmények azt mutatták, hogy a vállalat valóban a DOGE-fizetések felé nézhet.

A forráskódban, amelyet a @TOPDOGE007 fiók osztott meg az X-en, többször is előfordul a Dogecoin. Ezek az említések mind a DOGE fizetésekkel kapcsolatosak, amelyek más fizetési módok, például az átutalás és a SEPA mellett jelennek meg.

A közösség egyik tagja az X-en felfedte, hogy a Dogecoin több mint 50 alkalommal jelenik meg a Tesla weboldalának forráskódjában. Ez olyan spekulációkat indított el, hogy bár a Tesla jelenleg nem fogad el DOGE-fizetéseket a CyberTruck számára, lehet, hogy a közeljövőben ez változni fog.

Érdekes módon a Dogecoin az egyetlen kriptovaluta, mely említésre került a Tesla weboldalában. Még a Bitcoinnak sincs nyoma, ami arra utalhat, hogy a DOGE lehet az egyetlen kriptovaluta fizetési forma, amelyet a vállalat fontolgat.

A DOGE bevezetése, mint fizetőeszköz várhatóan kilőhetné az árfolyamot

A Dogecoin árfolyamában az éjszakai órákban (érdekesmód pont a bejegyzés közzétételének időpontjával egybeesően) kisebb árfolyam-kiugrást figyelhetünk meg. A mémérme jelenleg 0,088 dolláron kereskedik, ami az elmúlt 7 napban 14,43%-os növekedést jelent.

Dogecoin

Mivel Musknak a múltbéli tapasztalatok alapján elég pár szót szólnia a mémcoinról ahhoz, hogy annak árfolyama megugorjon, a DOGE fizetőeszközként való bevezetése valószínűleg egekbe repítené az árfolyamot.

Korábban egyébként a Tesla már integrált Bitcoin-fizetéseket, mielőtt 2021-ben megszüntette volna azt. Ennek az egyetlen döntésnek a hatása azonban egy olyan hatalmas árfolyam-rally volt, amely a 2020-2021-es bikapiacot a várakozásoknál magasabbra tolta.

Tekintettel a Bitcoin teljesítményére, amikor a Tesla bejelentette a BTC fizetéseket, várhatóan a DOGE árfolyama is hasonlóan reagálna, ha az autógyártó valóban bejelentené a Dogecoin fizetéseket.