Elon Musknak van még mit tanulnia a bitcoin bányászatról

A Kraken vezérigazgatója úgy véli, Elon Musknak van még mit tanulnia a bitcoin bányászatról, hiszen nem is olyan környezetszennyező, mint ahogyan a milliárdos vállalkozó gondolja.

Jesse Powell ma, a Bloomberg TV-nek adott interjút, amelyben beszélt a Kraken kriptotőzsde sikeréről és természetesen szóba került a világ legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkező kriptovalutája, a bitcoin is.

A Kraken kriptovaluta tőzsde vezérigazgatója a Bitcoin bányászatról is beszélt, és Elon Musk tweetjeinek digitális valutaiparra gyakorolt hatásáról. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a Musk által “nem elég zöldnek” nevezett bitcoint helyettesítheti-e valami más, és hogy Powell személy szerint akar-e helyette “valami zöldebbet”, a Kraken vezér megjegyezte, hogy a bitcoint jelenleg semmi sem helyettesítheti.

Véleménye szerint a jövőben megjelenhet néhány zöldebb alternatíva, de a bitcoin sokkal zöldebb, mint amennyire az emberek hiszik. Ez egy módja a megújuló energiaforrások beindításának. Ezért a bitcoin már most is sokat tesz a megújuló energiaszektorért, amiben van valami, hiszen egyre több bitcoin bányász törekszik arra, hogy gépeinek energiaigényét megújuló erőforrásokból biztosítsa.

Powell kijelentette: “Én nem tudom, Elon mióta tanulmányozza ezt a témát, de szerintem még van mit tanulnia.”

Csak azok adnak el, akik nem értik a bitcoin fundamentumait

Powell azt is megjegyezte, hogy a piaci visszaesés ellenére idén rengeteg új felhasználó csatlakozott a Krakenhez. Véleménye szerint ez csak a kezdete a kripto mainstream elfogadottságának.

Általánosságban elmondható, hogy idén sokkal többen regisztráltak mindegyik kriptovaluta tőzsdére, mint a korábbi években. Tulajdonképpen az idei év első két hónapjában többen csatlakoztak valamelyik váltóhoz, mint 2020-ban egész évben, holott tavaly a koronavírus járvány és a gazdasági visszaesés közepette, sokan döntöttek úgy, hogy a kriptopénzek felé veszik az irányt.

Ugyanakkor jelentősen csökkent a bitcoin iránt azok lelkesedése, akik csak a gyors nyereség miatt fektettek eddig a vezető kriptopénzbe.

Powell megjegyezte, hogy néhányan azért regisztráltak, mert megértették a kriptopénzek valódi, hosszú távú hatását a világra nézve. Ők sokat tanulmányozták a témát, érdeklődnek az új technológiák iránt. Ezek az emberek még több bitcoint fognak venni. Most azok adnak inkább el, akik nem értik a bitcoin fundamentumait. Ők helyette ismeretlen altcoinokba fektetnek, hiszen gyorsan és könnyen szeretnének óriási hozamhoz jutni, melyből többnyire rosszul jönnek ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.