Első kormányzati bitcoin fórum Lengyelországban

Kormányzati szervezésű bitcoin fórum volt a héten Lengyelországban, az országban elsőként. Az élőben közvetített találkozó lehetőséget adott a bitcoin iparág lengyel képviselőinek, hogy bemutassák a kriptopénzek innovációjának helyzetét Lengyelországban. Megbeszélték a bitcoin jövőjével kapcsolatos aggodalmakat és az ország fejlesztésében rejlő lehetőségeket is.

Első nyílt bitcoin fórum

A parlamenti képviselő és közgazdász Mirosław Suchoń rendezte a találkozót a lengyel bitcoin szövetséggel közreműködve. Mindenki csatlakozott a helyi bitcoin közösségből: akadémikusok, ügyvédek, közgazdászok, tech cégek képviselői és kormány hivatalnokok voltak a meghívottak között.

A lengyel kormány nagyon érdeklődőnek tűnt a bitcoin témában, nyilatkozott a BitBay, az ország legnépszerűbb kriptopénz tőzsdéje. A bitcoint teljesen legális használni Lengyelországban, de nem pénzként, hanem ingóságként van kezelve. Így nem kérdéses, hogy a szabályozás volt a legfőbb kérdés a konferencián. A cég így nyilatkozott a sajtónak:

“A legfontosabb, hogy a lengyel kormánytisztviselők nyitottak voltak az eseményen. A bitcoin segítheti a lengyel startupok előre törését. Lehetősége lehet Lengyelországnak, hogy átvegye a vezetést a technológia szektorban, ahelyett, hogy arra várna , hogy más országok lekörözzék.”

A startupok együtt dolgozhatnak a lengyel kormánnyal

Lengyel BTCBitBay ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a kormányszervekkel együttműködve lehet csak a bitcoint mindenki számára elérhetővé tenni. A helyi kriptopénz cégek fontos szerepet játszhatnak ebben a folyamatban azzal, hogy részletezik a kormány számára, milyen akadályokba ütköznek tevékenységeik során. Cserébe a kormány a startupok részére biztosít minden szükséges adatot és információt, amit jelenleg hiányolnak. Ezáltal megelőzhetőek a csalások és átláthatóvá tehető a bitcoin üzletág ami elősegíti a növekedést.

A konferencia egyedülálló hozzáállás a bitcoin szabályozáshoz. Egy ilyen együttműködés igen pozitív jövőt vetít előre az országban a bitcoin és más altcoinon használatára nézve.

A lengyel adminisztrációért és digitalizációért felelős minisztérium egy csapat szakértővel együtt már megkezdte a munkát. A projekt neve: Blokklánc és kriptopénzek köztudatba bevezetése. A cél, hogy fejlesszék a digitális pénzek piacát, segítsék a digitális biztonság és elektronikus adminisztráció megoldásainak terjedését. A projekt továbbá a nyilvánosság tájékoztatását, cégek támogatását is felvállalta. Új módszereket szeretnének fejleszteni, amivel a kriptopénzek biztonságosabb, gyorsabb és jobb fizetőeszközökké válhatnak a jövőben.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.