Elon Musk és a McDonald’s most a GrimaceCoin tokent repítette mennyei magasságokba

Elon Musk volt ismét az oka annak, hogy egy ismeretlen tokennek hirtelen a csillagos égig ugrott az ára. De ezúttal a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója a McDonald’s-ot is bevonta a GrimaceCoin királycsinálásba.

Elon Musk január 25-én a Twitteren arról írt, hogy megenne egy Happy Meal menüt, ha a McDonald’s elfogadná a Dogecoin (DOGE) tokent.

A Dogecoin hivatalos Twitter profilja rögtön megosztott egy mémet a McDonald’s menüjéről.

McDonald's twitter

Más DOGE-rajongók is beálltak rögtön a kriptomém mögé. Még a McDonald’s legnagyobb riválisának tartott Burger King is kommentálta a tweetet. Meg kell jegyezni, hogy a BurgerKing már korábban is végzett promóciós akciókat a Dogecoin segítségével, többek között Brazíliában is.

Elon Musk twitter

Végül a McDonald’s is válaszolt Musk javaslatára, mondván, hogy elfogadnák a DOGE tokent, ha a Tesla is elfogadná a GrimaceCoin-t fizetési eszközként.

GrimaceCoin

Elon Musk tweetje kilőtte a GrimaceCoin-t

A McDonald’s a válaszát a Twitteren csak viccnek szánta, de a token körüli lelkesedés rögtön beindult. A Binance Smart Chain blokkláncon gyorsan létre is hoztak egy GrimaceCoin nevű tokent, amelynek árfolyama néhány óra alatt 6000%-kal ugrott meg, miután Musk és a gyorsétteremlánc felkeltette iránta az érdeklődést.

A GrimaceCoin eszköznek amúgy nincs semmi köze a McDonald’shoz. Létrehozói ismeretlenek, és már most sokan átveréssel vádolják őket. Ráadásul a token minden egyes tranzakciója 10%-os adóval terhelt, ami nagyon magas érték, és bizalmatlanságot okoz a piacon.

Beindultak a McDonald’s mémek

A McDonald’s interakciója a kriptovilággal már Elon Musk tweetje előtt elkezdődött. Az elmúlt napokban több kriptovaluta-rajongó is mémeket gyártott a McDonald’shoz. Ugyanis az elmúlt hetekben lezajlott piaci összeomlások miatt sok kriptobefektető kezdett el viccelődni azzal, hogy a gyorsétteremlánc egyik üzletében kellene dolgozniuk, hogy visszaszerezzék az elbukott pénzüket.

McDonald's twitter

A McDonald’s hivatalos profilja is csatlakozott a Twitteren zajló kommunikációhoz január 24-én, és azt kérdezték, hogy vannak a felhasználók a kriptovilágban. Ezen a napon a BTC több mint 10%-ot esett, az altcoinok pedig még nagyobb esést szenvedtek el. A tweetre több vállalat és a kriptopiac olyan ismert nevei is reagáltak, mint a Binance, a CoinMarketCap és Michael Saylor, akik a vállalathoz kapcsolódó mémeket posztoltak.

twitter

Például Salvador elnöke egy olyan mémre cserélte a profilképét, amelyen egy McDonald’s egyenruhában látható.

Salvador twitter