A Binance bejelentette, hogy újraindítja a SEPA utalásokat

A Binance 2022. január 26-án délután ismét elérhetővé tette a SEPA utalásokat.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance tegnap bejelentette, hogy újraindította a SEPA utalásokat, miután 2021. júliusában felfüggesztette a kifizetéseket és befizetéseket az EU és más, nem uniós országok számára.

A Binance 2022. január 26-án, 13:00 órakor tesztjelleggel Belgiumban és Bulgáriában indította el először a szolgáltatást. A kísérleti programban részt vevő felhasználókat egy tesztelési kritériumrendszer alapján választották ki.

A Binance a brit Paysafe-et használja majd a SEPA-n keresztüli tranzakciók lebonyolításáért. A Paysafe megerősítette a partnerséget, mely vállalat már a Coinbase-szel is partnerségre lépett 2019-ben.

A Binance reméli, hogy ez a partnerség is segít majd javítani a hírnevén. A közelmúltban a kanadai hatóságok felelősségre vonták, mert azt mondta a kanadai felhasználóknak, hogy a helyi hatóságok engedélyezték a tőzsdén való kereskedést, holott nem kapott rá semmiféle engedélyt. A Binance a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéje a kereskedési volumen alapján. Fizikai székhellyel nem rendelkezik, bár a kriptotőzsde tárgyalásokat folytat az Egyesült Arab Emírségek szabályozó hatóságaival, hogy végre otthonra leljen a vállalat. A Binance most azon munkálkodik, hogy újraindíthassa szolgáltatásait az Egyesült Királyságban.

Mi az a SEPA?

A SEPA koordinálja és egységesíti a készpénzmentes fizetést Európa-szerte, így a határokon átnyúló fizetések ugyanolyan egyszerűvé válnak, mint a belföldi fizetések. A SEPA köti össze az EU-t Andorrával, Izlanddal, Norvégiával, Svájccal, Liechtensteinnel, Monacóval, San Marinóval, az Egyesült Királysággal, Vatikánvárossal, Mayotte-tal, Saint-Pierre és Miquelonnal, Guernsey-vel, Jerseyvel és a Man-szigettel.

A KuCoin nemrég tette lehetővé a SEPA-n keresztüli fizetések elfogadását. A befizetésnek nincs díja. A KuCoin Global vezérigazgatója elmondta: “A KuCoin elkötelezett az iránt, hogy a befektetőknek legegyszerűbb és leggyorsabb kriptokereskedési élményt nyújtsa. A SEPA fizetés integrálása egy újabb hatalmas lépés a KuCoin számára a digitális értékek globális szabad áramlásának megkönnyítése érdekében”.