A Tesla a Dogecoin fizetéseket teszteli

Az elektromos autógyártó Tesla weboldalának forráskódja szerint már teszteli a korábban beharangozott Dogecoin (DOGE) fizetési opciót.

A DOGE fizetési lehetőséget körülbelül három nappal ezelőtt adták hozzá a weboldalhoz tesztelési céllal, jegyezte meg a Twitteren “Tree of Alpha” néven futó szoftvermérnök. A fejlesztő elemezte a Tesla forráskódját a backend rendszeren is. Azt mondta, hogy a bizonyítékok alapján a Tesla “biztosan” teszteli ezt a megoldást.

A kód nagy része már jelen van a legújabb Javascript fájlokban, amelyeket a Tesla a fizetések feldolgozásához használ. De most még a Dogecoinról szóló rész kénytelen nullát visszaadni, bármi is történik, így soha nem jelenik meg (ez alapvetően a kód tesztelésének módja az éles rendszerben)” – magyarátra Tree of Alpha a Twitter-üzenetben. Más szóval a DOGE fizetési lehetőség jelenleg “egy rejtett funkció”, amit az általános felhasználók még nem látnak, csak a programozók fedezhetik fel a programkód alapján.

Itt látható, hogyan jelent meg a fizetési opció a Tree of Alpha számára a Tesla pénztároldalán, amikor tesztelték:

Tesla Doge
Az élelmes fejlesztők azt is kiderítették, hogy a Tesla programozói a forráskódhoz hozzáadták a “crypto_continue.html” oldalt, amely a kriptofizetések kezelésére szolgál.

A Tesla tényleg előrukkol valamilyen kriptofizetéssel

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Tree of Alpha elemezte a Tesla forráskódját. Novemberben azt fedezték fel, hogy a Tesla a “SHIBA (SBA)” nevű coin kifizetéseket is tesztelte. A legújabb tesztelés kör egy hónappal azután indult, hogy Elon Musk egy interjúban arról nyilatkozott, hogy a vállalat elfogadja majd a DOGE fizetéseket különféle árukért.

Musk régóta rajong a DOGE-ért. Elmondása szerint a mémcoinba is befektetett már a Bitcoin és az Ethereum mellett.

Tavaly márciusban a Tesla azzal robbantott egy nagyot, hogy bevezette a Bitcoin fizetést autóvásárlásoknál. Nem sokkal később, májusban azonban a környezeti hatásokkal kapcsolatos aggodalmak miatt leállította a Bitcoin elfogadását. “Aggódunk a fosszilis tüzelőanyagok rohamosan növekvő használata miatt, amely sokszor a Bitcoin-blokklánc működésének energiaigényét is biztosítja.” – közölte akkor a Tesla.

Ennek ellenére a vállalat jelenleg 48 000 Bitcoint birtokol a mérlegén, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 2 milliárd dollárt ér.