Egy Facebook riválisának szánt közösségi média fejlesztését jelentette be az EOS

Az Eos (EOS) anyavállalat Block.one egy blokklánc közösségi média platform fejlesztését jelentette be ‘Voice’ néven.

A cég állítása szerint a natív blokkláncon alapuló szociális platform a maximális transzparencia jegyében tervezik működtetni, ami rejtett algoritmusok és tartalomszűrő mechanikák nélküli felhasználói élményt jelent.

Brendan Blumer, a Block.one elnöke szerint a hagyományos közösségi média:

Az az igazság, a jelenlegi közösségi média platformok a felhasználók kihasználására lettek kihegyezve. Vess egy pillantást az üzleti modelljükre. A mi tartalmunk. A mi adatunk. A mi figyelmünk. Ezek hihetetlenül értékes dolgok. De pillanatnyilag a platform, és nem a felhasználó aratja le a jutalmát.

A Block.one a bejelentéssel egy időben csatlakozott a Coinbase Earn programhoz, ami a Coinbase tőzsde oktatási platformja. A programra regisztrálók kurzuson vehetnek részt egy adott altcoinról és cserébe az oktatás tárgyát képező kriptovalutában részesülnek.

A Block.one egyben a Tether céggel is összeállt, hogy az USDt stabilcoint az Eos blokkláncon is kibocsássa. Az Eos konszenzus algoritmusa DPoS, ami ideálissá teszi az EOS USD-t a mikrotranzakciókra.

Egy Diar által kiadott friss tanulmány szerint a Facebook a Globalcoinjával aranybánya helyett inkább bajt hozhat magára az elöregedő felhasználóbázisa és a regulátori fenntartások következtében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük