A Facebook kriptovalutájának főellensége: az öregedő facebookozók

Tegnap jött ki a Diar kriptopénz elemző cég legfrissebb száma, melyben kifejezetten negatív képet fest a Facebook saját kriptovalutájáról a GlobalCoinról.  A jelentés szerint a közösségi médiaóriás számára óriási akadályt jelenthet a GlobalCoin elterjesztése során a Facebook felhasználók életkora.

GlobalCoin, a Facebook kriptovalutája

A Facebook kriptós szándéka akkor vált tényszerűvé, mikor a BBC belső információkra hivatkozva megszellőztette a coin nevét és az indulás dátumát. A forrás szerint a digitális token 2020 első felében indulna Indiában annak ellenére, hogy indiai kormány kifejezetten ellenséges a kriptopénzekkel szemben.

Már az is kiderült, hogy a projektre külön vállalatot regisztráltak Zuckerbergék Genfben és állítások szerint a CEO már felvette a kapcsolatot a bitcoin milliárdos, korábbi partner Winklevoss testvérekkel is. Láthatóan a Facebook mindent megtesz, hogy ne csússzon hiba a számításaiba és sikeresen debütálhasson a natív digitális pénze.

Ennek ellenére a Pew Research Center szerint a külső tényezők biztosítása haszontalan lehet, ha a szociális média nem tud a saját háza táján rendet rakni.

A Facebook felhasználók demográfiai összetétele. Többségben a 35 év felettiek. | Diar

A Facebook legfőbb kihívása a saját öregedő felhasználóbázisa

A kutatás szerint a Facebook 35+-os felhasználóbázisa szinte 0 háttértudással rendelkezik a kriptopénzekről, ami komolyan lehűtheti az ambiciózus terveit a ‘világpénzzel’.

A platformon egyre vékonyabb szeletet képvisel a fiatal generáció és bár ők úgy ahogy értik miről is szólnak a digitális fizetőeszközök, de a vásárlóerejük és gyenge gazdasági helyzetük nem teszi őket szalonképes GlobalCoin felhasználóvá. A jelentésből kiderül:

Az alacsonyabb keresetű fiatalok nagyobb valószínűséggel mondják azt, hogy a Facebookot használják a leggyakrabban sem mint a jól kereső háztartások tulajdonosai.

Ami hosszútávon ugyan javára válhat a Facebook érméjének, de mire vásárlóerejük lehetővé teszi, hogy GlobálCoinban gondolkodjanak, addig eltelik pár bitcoinnal és altcoinokkal teli év. Egy másik fenntartás, hogy a kutatások szerint a fiatalabb generáció nagyra értékeli az online adatok védelmét, és belegondolva a Facebook körüli adatvédelmi botrányokra, könnyen elriaszthat sokakat, hogy még több adatot osszanak meg egy olyan központosított orwelli vállalattal, mint a Facebook.

Természetesen ennyivel nem lehet elintézni a Facebook kriptovalutáját. A techvállalatnak bőven futja anyagilag, hogy a legjobb tehetségekre bízza munkát. A jelentések szerint a blokklánc divízióját ex-Coinbase felsővezetőkkel és a legjobb szoftvermérnökökkel tölti fel.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.