2020-ban jön a Facebook riválisnak szánt Voice első változata

Az EOS blokklánc protokoll mögött álló Block.one vállalat elérhetővé tette a Voice közösségi média portáljának ütemtervét.

A legelső felhasználók 2020. február 14-étől próbálhatják a Facebook riválisának szánt közösségi média oldalt. A béta keretében a vállalat elsősorban a felhasználói visszajelzésekre, bugokra és biztonságra fog koncentrálni. Az első változat csak angol nyelven lesz elérhető.

A Block.one az év elején 30 million dollárt költött a Voice.com domain név megszerzésére, melytől azt várja, lévén könnyen memorizálható név, hogy a platform userszáma gyorsan felfut. Összesen további 150 millió dollárt költött a platform fejlesztésére és állítólag egy natív EOS alapú tokennel is rendelkezni fog.

A Voice open-source lesz beépített ösztönzőrendszerrel, állítólag képes szűrni a hamis felhasználókat, szemben a Facebookkal és Twitterrel. Mellette az anonimitásra és személyes adatok védelmére is nagy hangsúlyt tervez fektetni: nem fogja rögzíteni a felhasználó internetes aktivitását. Voice a hamis felhasználók szűrését egy speciális autentikációs rendszer segítségével tervezi végrehajtani.

A token feladata a honlapaktivitás ösztönzése lesz. Tartalomgyártók Voice tokeneket kereshetnek, ha a tartalmaik lájkokat és megosztásokat kapnak. A rendszer hasonlít a Steemit megoldására, ami egyelőre nem igazán tudott széles körben elerjedni.

Az EOS Voice csapata szerint a projekt bejelentése óta már több tízezer leendő felhasználó regisztrált a béta verzióra. A béta regisztrációs kérelemre még van mód, bár a földrajzi korlátozások miatt nem feltétlenül működik Magyarországon.

(Forrás: Voice)

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.