ERC-3475 szabványra épülő digitális kötvények jelennek meg a piacon

A kötvény – a hagyományos befektetői körökben az egyik legnépszerűbb befektetési eszköz – végre a kriptovaluta piacon is megjelent, és decentralizált kötvényként széles körben kínál új befektetési lehetőséget a felhasználóknak.

A DeBond blokklánc platform bemutatott egy új innovatív protokollt. Ez lehetővé teszi a kriptofelhasználók számára, hogy létrehozzanak saját digitális eszközeikhez kötvényeket. Ezek korábban nem voltak elérhetőek a DeFi kereskedők számára. Az új megoldás olyan fedezett adósság kötelezettségeken alapul, amely lehetővé teszi bármely digitális eszköz kötvénnyé alakítását egy hozzáférhető és egyszerű interfész mechanizmuson keresztül. Minden kötvény egy adott kölcsönszerződésnek felel meg. A felhasználóknak pedig lehetőségük van a digitális eszközöket kötvényekre felosztani, és kötvényként értékesíteni a másodlagos kriptopiacokon.

A kötvények minden gazdaságban fontos befektetési eszközként vannak jelen, mivel a vállalatok és a kormányok likviditáshoz való hozzáférését biztosítják. Az ilyen eszközök decentralizált piacon történő kibocsátásának lehetősége fontos lépés a hagyományos piacokkal való összhang megteremtésében. A DeBond projekt célja, hogy a DeFi piai szereplői számára lehetőséget biztosítson a digitális eszközhöz kötött kötvények automatikus kibocsátására a levédett ERC-3475 szabványon keresztül.

digitális kötvények

Hogyan működik a kötvények kibocsáta a DeFi piacon?

Az ERC-3475 szabvány magába foglalja a többszörösen lehívható kötvények kibocsátását. Ezek során mindegyik egy egyedi algoritmushoz van hozzárendelve, és nincs szükség minden esetben új okosszerződések megkötésére. Ez lehetővé teszi, hogy az új szabványt tradicionális kötvények és derivatív pénzügyi termékek, például határidős ügyletek és opciók létrehozására is felhasználják.

A kötvényeket hagyományosan a kormányok és a nagyvállalatok befektetési eszközének tekintették. A piac azonban fejlődik. A rugalmasságával és az alacsony belépési küszöbökkel rendelkező felhasználók felé orientálódó digitális kriptoiparnak is bárki számára elérhetővé kell tennie ezeket az eszközöket. A hagyományos kötvényekkel ellentétben, amelyek egyetlen ügynökség hiteljóváhagyásán alapulnak, mi az okosszerződés és a kriptoközösség által ellenőrzött mögöttes eszközöket használjuk fel a törlesztés teljesítésének biztosítására” – kommentálta Yu Liu, a DeBond alapítója és vezérigazgatója a DeBond projekt alaptermékének az elindítását.

Amellett, hogy digitális eszközöknek fedezetet biztosít, a DeBond ökoszisztéma hozzáférést biztosít a felhasználóknak a DeBond Wallethez is. Ez a kriptotárca, amely a szokásos ERC-20 kriptotárcák, például a Metamask kiterjesztése, lehetővé teszi az összes ERC-3475 eszköz központi megjelenítését. A DeBond ökoszisztéma másik szolgáltatása a decentralizált kötvénytőzsde (DBE – Decentralized Bond Exchange). Ez a holland típusú aukciós mechanizmus segítségével teszi lehetővé a kötvényekkel való tranzakciókat is.