Érik a kriptovaluta integráció a Facebook Meta Pay szolgáltatásába

A Meta Platforms, a Facebook jogutódja öt védjegy kérelmet is benyújtott a napokban a “Meta Pay” kifejezésre. A kérelmek azt sugallják, hogy a Facebook Pay-t Meta Pay-re brandelné át a közösségi óriás miközben nagyobb szerepet kapnak a kriptovaluták.

A Meta Platforms Inc. a múlt héten öt védjegykérelmet nyújtott be a “Meta Pay” kifejezésre az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO). Josh Gerben védjegyjogász még szerdán jelezte a Twitteren, hogy szerinte a Meta kérvényei arra utalnak, hogy a vállalat Meta Pay néven fizetési platformot tervez indítani, ahol a felhasználók hagyományos fiatpénzeket válthatnak kriptovalutákra.

A Meta fintech vezetője, Stephane Kasriel a múlt héten kifejtette, hogy a vállalat “többet fog fektetni” a meglévő fizetési tapasztalataiba, hozzátéve, hogy a vállalat már 2009 óta aktív az online utalási szegmensben.

“Ma az emberek és a vállalkozások 160 országban és 55 pénznemben használják platformjainkat utalások lebonyolítására” – írja Kasriel, majd így folytatja:

Az élmény, amelyet az emberek ma még átélnék, a Facebook Pay, de hamarosan közelebb hozzuk a Meta márkához, és átnevezzük Meta Pay-re.

Márciusban a Meta nyolc védjegykérelmet nyújtott be a logójára, amelyek a metaverzumra, valamint a kriptopénz-szolgáltatások széles körére vonatkoznak.