Az EY bitcoin elfogadóhellyé válik Svájcban

Az Ernst&Young bitcoin elfogadást tesz lehetővé januártól Svájcban.

Ernst&Young bitcoin fizetés felé nyit

A svájci Ernst&Young tanácsadó cég elsőként fogadja el a bitcoint a négy nagy tanácsadó cég közül. A professzionális szolgáltatásokat nyújtó vállalat pénteken jelentette be, hogy egy nagyobb digitalizációs projekt keretén belül lehetővé teszi a bitcoinnal való fizetést. Minden svájci alkalmazott kap majd saját bitcoin pénztárcát egy egyedi applikáción át. Egy nyilvánosan elérhető bitcoin automatát is telepítenek majd a zürichi központban.

Marcel Stadler, a svájci EY ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy a bitcoin egyre elfogadottabbá válik. Így érezték a piaci nyomást, hogy a cég és a dolgozók számára elengedhetetlen, hogy tisztában legyenek a blokklánc technológiával. Hiszen valószínűleg ez fogja a jövőben dominálni a pénzügyi szektort.

Nem beszélni akarunk a digitalizációról, hanem szeretnénk, ha a dolgozók és az ügyfelek együttes erővel irányítanák ezt a folyamatot. Nagyon fontos, hogy mindenki képben legyen és felkészüljön arra a forradalomra amit a blokklánc, okos szerződések és digitális pénzek okoznak majd.

Marcel Stadler hozzátette:

A blokklánc egy nagyon gyorsan fejlődő technológia ami alapvetően változtathatja meg a szektort. Svájc, fontos pénzügyi központként nélkülözhetlen a változásban. Pionírként kell fejleszteni a régióban, hogy digitális központtá válljon az ország.

Big 4 és a bitcoin

Az EY ugyan elsőként teszi elérhetővé a bitcoin fizetést, de a többi négy tanácsadó cég is folyamatosan figyelemmel kíséri a blokklánc technológiát:

  • A PwC nem régen mutatta be a Vulcan néven futó bankszektorra optimalizált blokklánc hálózatát.

  • A Deloitte egy angol startuppal kötött stratégiai szövetséget amely révén blokklánc alapú bankkártyákat bocsájtanak majd ki.
  • A KPMG a Microsofttal együttműködve nyújt blokklánc technológiával kapcsolatos szolgáltatásokat.

Svájc továbbra is a digitális pénzek Mekkája

Svájc régóta mint a világ globális pénzügyi központjaként híres, ahol a banki titoktartás évszázados múltra tekint vissza a bitcoin képviselheti a pénzügyi privát szféra új hullámát a svájci bankszámlákat követve. Így egyértelmű, hogy a svájci bankszektornak fel kell vennie a versenyt a technológiai fejlődéssel, hogy versenyképes maradhasson a piacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük