Flippening: az Ethereum helyet cserélt a Ripple-vel, mostantól a 2. legnagyobb kriptopénz

Flippening -nek hívják a kriptoközösségben azt, mikor az Ethereum átveszi a Bitcoin helyét piaci kapitalizációs érték rangsorban. Valami hasonló történt, csak éppen a 2. és a 3. legnagyobb piaci kapitalizációjú Ethereum és Ripple cserélt gazdát.

A már január óta nem látott masszív rali hatására a Ripple (XRP) 70%-ot 24 óra leforgása alatt és az emelkedéssel átvette az Ethereum helyét, mint a második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz.

A CoinMarketCap alapján az XRP összértéke 24.8 milliárd dolláron áll, közel másfél milliárd dollárt ráverve az Ethereumra, aminek az értéke 23.3 milliárd dollár. Nem nyugszik az XRP ára és mér több mint 75%-ot erősödött, ami hetes lebontásban több mint 117%-os emelkedésnek felel meg.

Flippening

Hogy pontosan mi váltotta ki a hatalmas emelkedést, az nem tisztázott, de itt a Bitcoin Bázisnál az egy hete tartó sorozatos pozitív hírek számlájára írjuk. Korábbi Ripple cikkeinket itt találjátok.

A Ripple mellett a többi kriptopénz sem panaszkodhat és a teljes top 100 leszámítva a digibyte (DGB) és a chainlinket (LINK). A dogecoin (DOGE), amely a korábbi hetekben kitörő formában volt, szintén nem tudja meglovagolni a momentumot.

A Bitcoin (BTC) szintén villámgyorsan korrigálta a havi veszteségét és az árfolyama már 6 700 dollár fölött van két hét után először. Az elmúlt két hétben a BTC a 6200 dolláros szinteken mozgott amit egy hétnyi alacsony tartományú kereskedés előzött meg.

Az emelkedés egyébként azután kezdődött, hogy az amerikai regulátor, a SEC újfent elhalasztott egy bitcoin ETF döntést, ami alapból jó hír mivel nem utasította el egy az egyben.

A kisebb altcoinok közül a Stellar (XLM) NEM (NEM) és Cardano (ADA) teljesít kiemelkedően és mind a három kétszámjegyű növekedést produkált 12 – 25 százalék között. A teljes piaci kapitalizáció 228 milliárd dollárra ugrott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük