Értékpapírtokenek kibocsátására is köthetnek majd biztosítást az érdekeltek

Az AXA XL biztosítási óriás, valamint az Assurely biztosítás-technológiai startup közösen indított el egy új biztosítási terméket, amely tőkealapú közösségi finanszírozást (ECF) és az STO-t hivatott fedezni.

A CrowdProtectornak nevezett új projektet kibocsátók és befektetők számára tervezték. Állítólag az olyan új online tőkegyűjtő stratégiák biztosítására jött létre, mint az ECF vagy az STO. A termék célja ezen felül az, hogy megnövelje a potenciális befektetők bizalmát és biztonságérzetét. A sajtónyilatkozat szerint:

A CrowdProtector biztonságot nyújt a kibocsátók számára a befektetők reklamációival és jogi kereseteivel szemben. Ezen felül egyfajta jelzés a befektetők számára, hogy akkor is visszakapnák befektetésüket, ha a kibocsátó visszaélne a pénzeszközzel,  hamis adatokat tüntetne fel a kibocsátási dokumentumban, vagy ellopná a pénzt.

A nyilatkozatban megjegyzik, hogy a magánvállalatokba történő befektetések eddig csak az akkreditált befektetők számára volt elérhető – akiknek nettó vagyonuk nagyobb mint egymillió dollár, vagy jövedelmük meghaladja a 200.000 dollárt. Számos potenciális befektető így kimaradt a „buliból”.

Az AXA XL a beszámolók szerint Európa második legnagyobb biztosítója, amely globális kockázatkezelő és viszontbiztosító szolgáltatásokat is nyújt más biztosítóknak. 2018-ban nettó profitjuk a pénzügyi beszámoló szerint 2,14 milliárd euró volt, amely 66 százalékos csökkenést jelent az egy évvel ezelőtti statisztikákhoz képest. A vállalat 2018-as bevétele ugyanakkor 3 százalékot növekedett, az osztalék pedig hat százalékkal 1,34 euróra nőtt részvényenként.

2015-ben az AXA XL bejelentette terveit a Bitcoin utalásokra való felhasználásával kapcsolatban, annak érdekében, hogy megkönnyítse globális kifizetéseit. Akkor azt mondták, hogy számos, Bitcoinhoz kapcsolódó felhasználási eset még felfedezésre vár.

Ahogy arról a Cointelegraph februárban beszámolt, a BitGo blokkláncbiztonsággal és tárcaszolgáltatással foglalkozó cég bejelentette, hogy kriptobiztosítást kíván nyújtani a Lloyd’s of Londonon keresztül. A BitGo üzleti tárcái felhasználóinak állítólag lehetőségük lesz majd arra, hogy biztosítsák a tárcáikban és a letétkezelőben tárolt pénzeszközeiket.