A crowdfunding platform Indiegogo is beszáll a token buliba

A 20 milliós havi látogatószámmal rendelkező crowdfunding platform, az Indiegogo egy ingatlan fedezetű tokent hirdetését vállalta a honlapján.

A tokenizáció újabb példájának vagyunk tanúi, amikor az Indiegogo egy ingatlan fedezetű kriptovalutát listáz. A tokenek megvásárlásával az akkreditált befektetők tulajdonjogot szereznek a St. Regis Aspen nevű hotelben. A coloradói St. Aspenben található hotel tokenje, az Aspen Coin, már regisztrálásra került az amerikai értékpapír és tőzsde bizottságnál (SEC), ami a napokban utasított el néhány bitcoin ETF-et, majd később meggondolva magát, a felülvizsgálatuk mellett döntött. Az Aspen coinokat kizárólag akkreditált befektetőknek ajánlják, a beugró ár is magas, minimum 10 000 USD. A tokeneket dollárral (USD), bitcoinnal (BTC) és etherrel (ETH) lehet megvásárolni.

A crowdfunding platform Indiegogo is beszáll a token buliba - egyből egy ingatlan tokennel kezd

A kriptovaluta alapú közösségi finanszírozási projekt mintegy 12 millió dollárnyi forrást kíván összegyűjteni az Indiegogo segítségével. Az ICO,  pontosabban a crowdfunding projekt a mai napon rajtolt.

A san francisco-i crowdfunding platform nem első alkalommal próbálkozik ICO-k integrálásával ugyanis még 2017 decemberében egy partnerségi megállapodás keretében már lebonyolított egy előértékesítést, ahol a transzparenciát és szabályozási keretet a MicroVentures nevű cég adta.

A decemberi közleményben a cég komoly szabályozói támogatásról is tanúbizonyságot tett, ugyanis a MicroVentures egy az amerikai pénzügyi ágazat szabályozó hatóságánál (Financial Industry Regulatory Authority – FINRA) regisztrált bróker dealer.

Egy a Verge oldalnak adott nyilatkozatában az Indiegogo társalapító, Slava Rubin azt állította, a kriptovaluták és az értékpapír alapú tokenek “két különböző dolgot” jelentenek és kihangsúlyozta, az eszközalapú tokenek “kevésbé spekulatívak és inkább válhatnak sikeressé a jövőben.”

Az Indiegogo még 2008-ban alapították és egyike volt az első közösségi forrásgyűjtésre fókuszáló oldalaknak. Lényege, hogy a felhasználók különböző startup ötletekbe invesztálhatnak, adomány akciókra lehet gyűjteni stb. A projekteknek a gyűjtött források 5%-át kell a platformnak átadni jutalék formájában. A platform legnagyobb crowdfunding projektje a 2015-ös Flow Hive volt, ahol a startup közel 13 000 000 dollárt gyűjtött egy innovatív méhkaptár dizájnra.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük