Erzsébet királynő halála után kamucoinok árasztották el a kriptopiacot

Erzsébet királynő halála után ízléstelen mémcoinok és NFT-k árasztották el a kriptopiacot. Többsége egyértelműen átverés, jobb óvakodni tőle.

Hosszú a lista az új tokenekből, amelyeknek olyan ízléstelen neveket adtak, mint az Erzsébet királynő Inu, Save the Queen, Queen, QueenDoge, London Bridge is Down és Rip Queen Elizabeth.

II. Erzsébet királynő halála után több mint 40 új, királynővel kapcsolatos mémcoinnal, valamint több száz ugyanilyen témájú nem-helyettesíthető tokennel (NFT) árasztották el a kriptopiacot.

A Dex Screener adatai szerint a Queen Elizabeth Inu token a BSC-alapú Pancake Swap-en azóta a legnagyobb árfolyamnövekedést produkálta az elmúlt 24 órában, a cikk írásakor 28 506%-os emelkedést mutatott.

A 391 000 dollár értékű 24 órás kereskedési volumen azonban elhalványul az Elizabeth tokenhez képest, amely alig 12 óra alatt 2,7 millió dollár értékű kereskedési volument ért el. Az eszköz árfolyama kilőtt, hiszen 8442%-kal emelkedett, és mostanra 0,059931 dolláron áll.

Érdemes megjegyezni, hogy mind a Queen Elizabeth Inu, mind az Elizabeth mindössze 17 000 és 204 000 dollárnyi likviditással rendelkezik, ami azt jelzi, hogy nincs mögötte komoly támogatás, és egyértelműen egy rövid életű pump and dump, hasonlóan a hírhedt Squid Games tokenhez, amely tavaly októberben dőlt be sok-sok laikus pénzével.

Az NFT piactéren, az OpenSea-n a RIP Queen Elizabeth projekt szintén a királynő halála után néhány órával látott napvilágot.

A gyűjteményben 520 NFT található, mindegyik token a királynő művészi ábrázolását tartalmazza, baljós felhangokkal. Úgy tűnik, hogy a gyűjtők egyelőre nem ugrottak a projekt mögé, mivel mindössze 0,06 Ether (ETH) értékű, nagyjából 101 dollár értékű eladási volument generált.

A gyűjteményben lévő NFT-k mennyisége arra látszik utalni, hogy a projekt létrehozója a királynő halálára várt a gyűjtemény elindításával.

II. Erzsébet királynő 96 éves korában hunyt el, és 70 évével a leghosszabb ideig uralkodó királynő volt Anglia történetében.