Esik a Bitcoin, emelkedik a Shiba Inu

Ahogy attól sokan tartottak, a múlt heti rekorddöntés után a Bitcoin árfolyama ismét esni kezdett, a 66,930 dolláros új csúcsról több, mint 10 százalékkal csökkenve, egészen 60 ezer alá beköszönve. A legoptimistább hangok abban reménykedtek, hogy a rekorddöntés újult lendületet adhat az érmének, ami így meg sem áll majd egészen 100 ezer dollárig, még az év vége előtt. Mindeközben a meme shitcoin Shiba Inu is minden korábbi rekordját megdöntötte, immár közel 100 százalékot emelkedve az elmúlt 5 napban, jelenleg 56 milliomod dollárnál jár.

Aki esetleg lemaradt volna a történésekről, a Dogecoin klón viccérme, melynek jelenlegi gyakorlati felhasználhatósága és hasznossága szintén nulla, azután kezdett el száguldani, miután Elon Musk megosztott egy képet a Twitter fiókján a Shiba Inu fajtájú kiskutyájáról. Úgy tűnik tehát, hogy míg a Bitcoin ebben a fontos pillanatban ismét limbóba került, addig a spekulánsok ész nélkül döntik bele a pénz a SHIB érmébe, valósággal az egekbe tornászva az árfolyamot.

Viccérme vonja el a figyelmet a Bitcoin tündökléséről

A Bitcoin árfolyam visszahúzódása közepette, a Shiba Inu a közelmúltbeli száguldásával már a 11.-ik legnagyobb kriptovalutává vált, a maga 22 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával. Ami a Bitcoint illeti, amikor a BTC érme először átlépte az 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, az hatalmas szenzáció volt, most azonban úgy tűnik, mintha a kutyát sem érdekelné az álomhatár újbóli áttörése. Hiszen az ismét kedvező árfolyamnak és a valamivel nagyobb érmekínálatnak köszönhetően a BTC piaci kapitalizációja már egészen 1115 milliárd dollárig tudott nőni.

Ez magasabb a Tesla piaci kapitalizációjánál is, amit épp most sztároltak agyon, mivel először sikerült a Tesla részvények összértékének átlépnie az 1000 milliárd dollárt, egészen 1008 milliárd dollárig kúszva, egy 100,000 darabos óriásrendelésnek köszönhetően, az amerikai Hertz autókölcsönző részéről. Kissé tehát méltatlanul mentek el sokan amellett a tény mellett, hogy a Bitcoin érme befektetések összértéke újra felfoghatatlan magasságokba került.

Mindent összevetve tehát pattanásig feszült idegekkel figyelik az elemzők a Bitcoin árfolyamát, hiszen a napokban eldőlhet, hogy tud-e stabilizálódni 60-65 ezer dollár környékén, esetleg még emelkedni is tud-e, vagy visszatér-e ismét az 50,000 dolláros támasz közelébe. Ezzel párhuzamosan a Shiba Inu viccérme árfolyamának felrobbanását szinte mindenki pillanatnyi spekulációnak tartja, így ha az kicsit lehűl, akkor a bikák figyelme ismét a Bitcoin felé szegeződhet, talán újabb lendületet is adva az árfolyamnak.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.