Elindul Észak-Amerika első olyan Bitcoin bányászati poolja, amely teljesen megfelel a jogszabályi előírásoknak

Az amerikai Marathon Digital Holdings bejelentette, hogy május 1-jén elindul Észak-Amerika első olyan Bitcoin bányászati poolja, amely teljes mértékben megfelel az amerikai jogszabályi előírásoknak.

Új poolt indít a Marathon

A Marathon Digital Holdings bányászcégnek az új Bitcoin bányászati pool elindításával kapcsolatos bejelentésére a tegnapi napon került sor. A közlemény szerint a pool a működése során be fogja tartani az Egyesült Államok Külföldi Vagyonellenőrzési Kincstári Hivatalának (OFAC) pénzmosás elleni irányelveit és szabályait. Így például a pool csak olyan tranzakciókat fog feldolgozni, amelyek megfelelnek az előírásoknak.

A változások május 1-jétől lépnek életbe, akkor fogja ugyanis a cég a jelenlegi bányászati hasherejének 100%-át az új poolra átirányítani. Június 1-jétől pedig már más egyesült államokbeli bányászok is becsatlakozhatnak, hiszen az ő hash erejüket is el fogják fogadni. A cég becslései szerint 2022-re már több mint 103 ezer bányász fogja a pooljukat használni, akik 10,37 exahash per másodperces teljesítményt fognak a poolhoz irányítani. Ez körülbelül a Bitcoin hálózat jelenlegi együttes hashrátájának 6,4%-át tenné ki.

Szelektálni fognak a tranzakciók között

A bányászcég állítása szerint a vállalat teljes mértékben követni fogja az amerikai szabályozók előírásait. A tranzakciók esetében nem fogják végrehajtani azokat az utalásokat, amelyeket olyan egyének kezdeményeztek, akik szerepelnek az OFAC különös megjelölésű állampolgárokat (SDN) tartalmazó feketelistáján. A tranzakciók szűréséhez a Marathon egy DMG Blockchain által engedélyezett technológiát fog igénybe venni. Azonban erről további részleteket a cég nem árult el a közleményben. Így azt sem tudni, hogy a DMG Blockchain technológiája miként fogja megállapítani, hogy az adott személy szerepel-e a feketelistán.

Merrick Okamoto, a Marathon vezérigazgatója szerint annak ellenére, hogy az intézmények részéről egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a Bitcoin iránt, számos vállalat azért nem vág bele a Bitcoin bányászatba, mert hiányoznak a szabályozási biztosítékok. A Marathon most épp erre szeretne megoldást nyújtani. A cég bízik benne, hogy a tranzakciók közötti szelektálással és az amerikai szabályozás teljes mértékű követésével egyre több intézmény kap kedvet ahhoz, hogy belekezdjen a Bitcoin bányászatba.

Borítókép: Marathon Digital Holdings

Kapcsolódó: