Willy Woo: Csak egy őrült akar most bitcoint eladni

Willy Woo blokklánc elemző szerint 2020 után 2021 is a bitcoin eszeveszett bikapiacának éve lesz, vagyis a bitcoin árfolyamának jelenlegi iránytalan ide oda mozgásának hamarosan vége szakad, és újabb robbanásszerű áremelkedést tapasztalhatunk majd. Woo erről egy What Did Bitcoin did nevű podcast során beszélt.

Szavaival élve: „Őrült az, aki most válik meg a bitcoinjaitól. Az árfolyam ideiglenes megtorpanásának köszönhetően most többen szállnak be, mint valaha, és mindannyian tudjuk, hogy akik most szállnak be, nem fognak kiszállni egy újabb robbanásszerű emelkedés végéig.”

Ezután ezeket az újonnan beszálló befektetőket „Rick Astley”-nek nevezte a „Never gonna give you up” (Soha nem foglak cserbenhagyni) című híres mém dal előadójáról. Véleménye szerint a Rick Astley típusú kereskedők minden megtorpanás vagy pillanatnyi esés során újabb és újabb érméket vesznek, eladni pedig szinte soha nem adnak el.

Természetesen valós jelenség lehet, hogy a bitcoin árfolyamának növekedésében egyfajta fanatikus réteg által előidézett önmagát beteljesítő jóslat is szerepet játszik, hiszen ha mindenki folyamatosan vesz arra számítva, hogy az árfolyam emelkedni fog, mert a többiek is venni fognak, akik szintén azzal számolnak, hogy mindenki más is venni fog, így sem akarnak kimaradni, az valóban felfelé tornázza az árat.

Mostanra azonban egyértelmű, hogy ez az internet népének körében tapasztalható népszerűség vagy nevezhetjük akár divatosságnak is, ami a kriptovalutákat övezi, semmiképp sem az egyetlen oka az egyre növekvő térnyerésüknek. Nemzetközileg elismert intézményi szakértők, sikeres óriásvállalatok, és sztárbefektetők is egyre jobban kiállnak a bitcoin mellett, illetve egyre többen közvetlenül is elfogadják, mint fizetőeszközt.

Woo egyébként megerősítette, hogy jelenleg ő is aktívan bitcoint halmoz fel. A beszélgetés végén azért megemlítette, hogy tulajdonképpen van esély arra is, hogyha a körülmények előre nem látható okok miatt jelentősen megváltoznak a közeljövőben akkor az hatalmas esést okozhat.

Woo optimizmusát több intézményi elemző is osztja, a JPMorgan például közel 150,000 dolláros bitcoin árfolyamra számít a jövőben.