Miami polgármestere szerint az Egyesült Államoknak több Bitcoint kellene bányásznia

Miami polgármestere, Francis Suarez úgy gondolja, hogy az Egyesült Államoknak több Bitcoint kellene bányásznia, mivel a Bitcoin bányászat túlnyomó részben más országokban zajlik. Ez pedig nemzetbiztonsági kérdés is egyben.

Több Bitcoint kellene bányásznia az USA-nak

Suarez egy kriptovaluta újságírónak, Laura Shin-nek adott interjúban osztotta meg véleményét az Egyesült Államok Bitcoin bányászatban történő részvételével kapcsolatban. A polgármester úgy gondolja, hogy az USA-nak sokkal nagyobb szerepet kellene vállalnia a valuta bányászatában, mivel jelenleg a bányászat 90%-a más országokban zajlik. Ezek az országok pedig többnyire olyan energiákat használnak a bányászathoz, amelyek jelentős mértékű kárt okoznak bolygónknak. Ezzel szemben az Egyesült Államok tiszta energiákat (pl. korlátlan nukleáris energiát) használ a bányászat folyamata során. Épp ezért, ha az ország több Bitcoint bányászna, abból mindenki profitálna.

A Bitcoint sok kritika éri a bányászat nagy energiaigénye miatt. Suarez azonban e tekintetben is optimista. Úgy véli, hogy a bányászat miatt felmerülő környezeti aggályok hamarosan a múlté lesznek, mivel a technológiai fejlődés tovább csökkentheti az energiaszükségletet. A jövőben akár napenergiával és más tiszta energiát használó technológiák felhasználásával is lehet majd bányászni, amelyek hatékonyabbá és olcsóbbá tehetik a bányászatot.

Miami lesz az új bányászati és kriptovaluta központ?

A nagy Bitcoin támogató hírében álló Suarez-nek nagyratörő tervei vannak a jövőre nézve. Azt szeretné, ha Miami egy globális bányászati és kriptovaluta központtá válna. Ennek érdekében már több lépést is tett. Februárban például bejelentette, hogy Bitcoinban adná a közalkalmazottak fizetését, valamint lehetővé tenné az adók Bitcoinban történő befizetését. Sőt, a közpénzek egy részét is kriptóba fektetné.

Miami polgármestere emellett arra is törekszik, hogy minél több tech céget tudjon Miami-ba csábítani. Jelenleg olyan szabályozás kialakításán dolgozik, amely a kriptovaluta tőzsdéknek különösen kedvező. Így ezek a cégek nagyobb valószínűséggel kapnának kedvet ahhoz, hogy a városba települjenek.

Borítókép: Michael Campina

Kapcsolódó: