Észak-Korea kripto konferenciát rendez

Észak-Korea kripto konferenciát szervez Phenjanban idén októberben, ahol kiderül, hogy min dolgoztak eddig a helyi szakértők.

Észak-Korea kripto konferenciát rendez

A „Koreai Nemzetközi Blokklánc Konferencia” az első hasonló témában szervezett esemény az országban. A konferenciát az Észak-Koreai Demokratikus Néppárt fogja megnyitni az ország fővárosában, Phenjanban. A rendezvény október elején kerül megszervezésre, melyre a Yonhap koreai hírügynökség hívta fel a figyelmet.

A konferenciára a világ különböző országaiból várják a szakértőket, akik a hír szerint az országban dolgozó hasonló vállalkozásokkal is találkozhatnak majd október 3-án. A szervezők pedig bemutatják majd az országban fejlesztett kripto és blokklánc technológiával kapcsolatos innovatív termékeket és szolgáltatásokat az ígéretek szerint.

Ezzel is nyitni szeretne Észak-Korea a világra

A teljes elszigeteltségből egyre jobban szeretne kilépni Észak-Korea. Az ország vezetője, Kim Jong Un Trumppal történt találkozása után szeretnének tovább nyitni a világ felé.

Az esemény programajánlója szerint a részvevők a koreai kormányhivatalnokkal és az országban működő vállalkozásokkal is találkozhatnak. Ezzel is szeretné a kormány demonstrálni a technológiai rátermettségét az országban.

Az ország mindenesetre már régebb óta foglalkozik kriptopénzzel és blokklánc technológiával – ahhoz képest, hogy milyen elmaradott területnek számít gazdasági és szociális szempontból, az információ technológia területén igyekeznek a térképen maradni. Egy korábbi tanulmány szerint bitcoin bányászat is zajlik az országban.

Óvatosságra intenek a szakértők

Bár maga a nyitás ténye örvendetes, szakértők azért óvatosságra intenek az esemény kapcsán, sokan aggodalmukat fejezték ki a biztonságot illetően. Az utóbbi időszakban ugyanis elég sok csalás és hekker támadás vádja érte Észak-Koreát – volt, hogy a WannaCry vírust is innen eredeztették.

A phenjani blokklánc konferencia híre éppen akkor kerül ki, mikor azzal volt tele a sajtó, hogy illegális módon jutott kriptopénzhez az ország. A Lazarus Group kiberbiztonságtechnikai cég jelentése szerint a kommunista ország saját zsarolóvírussal jutott kriptopénzhez. A Hermes kártevő amint megtámadja a rendszert, azonnal váltságdíjat követel, mely 0.5 bitcoinnal növekszik minden nap amíg az áldozat nem válaszol a követelésre. A Check Point riportja alapján már 640 ezer dollárt sikerült beszedni az áldozatoktól.

Mindezek fényében nem árt óvatossággal kezelni a következő Észak-Koreai blokklánc rendezvényt.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.