Az eddig elégetett Ethereum mennyisége átlépte az 1,5 millió darabot

Az Ethereum ETH Price ETH Price ára a bikapiac közepette nemrég kétéves csúcsra ért fel, és az eddig elégetett ETH mennyisége is jelentős mérföldkövet ért el.

Az EIP-1559 frissítéssel hozott Ethereum égetése az elmúlt időszakban egyre inkább felgyorsult. A díjakból elégetett ETH mennyisége gyorsan átlépte a 100 millió dolláros határt, és most újabb mérföldkőhöz érkezett.

Az Ultrasound Money, az Ethereum teljesítményét az EIP-1559 bevezetése óta nyomon követő weboldal szerint már több mint 1,5 millió érmét égettek el. A cikk írásának időpontjában egészen pontosan 1 502 518, 84 darab érméről beszélünk, aminek jelenlegi értéke több mint 5,6 milliárd dollárnak felel meg.

Ami a kibocsátott érmék mennyiségét illeti, az alulmaradt az elégetettekhez képest. Számokban nézve az 1 502 518, 84 darab ETH-ra mindössze 1 089 809,20 darab újonnan kibocsátott Ether jut. Ez mutatja, hogy a kínálat az új kibocsátások ellenére sem nőtt, és a már forgalomban lévő digitális eszközöket is elégetik.

A 2022-es frissítés idején a teljes Ethereum-készlet 120 521 245 volt, és jelenleg ez a mennyiség 120 108 332 érmét számlál. Az ETH-kínálat 2022 óta 412 706 ETH-val csökkent 1,55 milliárd dollár értékben.

Közel van a Dencun frissítés időpontja

Az Ethereum Dencun a legújabb a frissítések hosszú sorában, amely várhatóan március 13-án következik be. Ennek révén számos fejlesztésnek örvendhetünk majd, beleértve a hatékonyság és a kapacitás növelését is.

A frissítést a múlt héten indították el az összes teszthálózaton, ami az utolsó fázisnak minősül a bevezetése előtt. Végbemenetele várhatóan a blokkok számának növekedéséhez vezet majd.

A Duncen végbementelét megelőzően az Ethereum árfolyama jelentős növekedésnek örülhet. 2022 óta először lépte át a 3900 dollárt, és jelenleg stabilan fölötte is marad. A cikk írásának időpontjában az ETH árfolyama 3979 dollár a CoinMarketCap adatai szerint. A digitális eszköz az emelkedés után is még mindig jóval alatta marad a 2021 novemberében elért történelmi csúcshoz képest. Akkor 4878 dollár volt egy Ether ára.

Másrészt számos jelentősnek számító Wall Street alapkezelő adott be ETH alapú tőzsdén kereskedett alapot (ETF) az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC), mint ahogy a BlackRock is tette.  Azonban ahogy beszámoltunk róla, a SEC elhalasztotta a döntési határidőt a BlackRock spot Ethereum ETF vonatkozó javaslatával kapcsolatban egy hétfői bejelentés szerint, és egyelőre nem tudni, mikor születik döntés erről.